Adam Procházka
30. července 2019 • 19:15

Exslávisté zářili při startu v Belgii! Střelec Ngadeu a Deli silný jako tygr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byli důležitými pilíři obrany Slavie, nyní už ale září jinde. Stopeři Simon Deli (27) a Michael Ngadeu (28) se blýskli hned v premiérovém vystoupení za své nové kluby v belgické lize. Za povedené výkony byli zařazeni do nejlepší jedenáctky prvního kola. 



Deli pomohl jistým výkonem v obraně k výhře Brugg na hřišti Waasland-Beverenu 3:1 a vysloužil si slova chvály od mnohých fanoušků. „Za pár měsíců mu bude 28, ale vypadá to, že je jedním z nejlepších nákupů Brugg. Deli je kus chlapa, který má sílu jako tygr. Soupeři v porovnání s ním byli, jako když římská legie bojuje s Obelixem,“ zněly některé reakce na herní představení 27letého obránce z Pobřeží slonoviny.

Deliho bývalý parťák z obrany Slavie Ngadeu byl u remízy Gentu v Charleroi 1:1, ke které přispěl nejen kvalitní a jistou hrou směrem dozadu, ale i gólem. „V úvodu jsem se trochu hledal, chyběly mi automatismy, ale jak hra postupovala, bylo to lepší a lepší,“ řekl k svému výkonu kamerunský stoper, kterého mrzelo, že Gent přišel o výhru v 88. minutě. „Je to opravdu škoda. Musíme v příštích dnech zapracovat na své koncentraci. Pustili jsme soupeře do šance, odkud pro něj bylo až příliš snadné skórovat,“ konstatoval Ngadeu.

Výkon dua Deli – Ngadeu neunikl ani pozornosti jejich bývalého spoluhráče ze Slavie Alexe Krále. „Není šance být lepší než tito dva kluci. Pokračujte dál,“ napsal na svém twitteru 21letý slávista.

Deli má namířeno ze Slavie do Brugg. Stojí před ním velká výzva
Video se připravuje ...

DEBATA SPORTU: Jak Slavia nahradí Deliho a Ngadea? A měla situaci vyřešit jinak?
Video se připravuje ...

iSport PODCAST: Poradí si Slavia s problémovými fans? A proč Páník zůstává v Baníku?
Video se připravuje ...

Gólman Slavie Kolář po průšvihu se světlicemi: Počítáme s tím, že nám zavřou stadion
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud