14. června 2020 • 22:32

Škodův večer: Gól po neproměněné penaltě i zlomená noha gólmana

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti prožil opravdu výživný zápas. Milan Škoda skóroval za Rizespor v turecké fotbalové lize a jediný gól ho dělí od vstupu do Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje hráče s minimálně stovkou nastřílených prvoligových branek. Jeho tým zdolal v 27. kole Galatasaray 2:0. V prvním poločase po souboji s někdejším kapitánem Slavie musel odstoupit brankář Fernando Muslera, jemuž byla po zápase zjištěna zlomenina nohy.



Škoda nastoupil před prázdnými tribunami v základní sestavě, na trávníku vydržel téměř celé utkání. A stihl toho hodně. V patnácté minutě nabíhal na přízemní centr do vápna, jeho střelu vyrazil gólman Muslera.

Zkušený brankář hostů ale utrpěl po náslendé srážce s českým forvardem těžké zranění. Muslera musel okamžitě střídat a následné vyšetření odhalilo zlomeninu nohy, která 33letého brankáře vyřadí nejspíš na dlouhou dobu ze hry.

Ve druhém poločase ale Škoda zvládl i svou gólovou "povinnost". Český útočník sice v 42. minutě neproměnil pokutový kop, ale vyražený míč dopravil pohotovým skluzem do sítě.

V české lize Škoda nastřílel za Bohemians 1905 a Slavii 94 gólů. Po lednovém přestupu z Edenu do Rizesporu přidal dalších pět branek, tu poslední hned po ukončení tříměsíční koronavirové soutěžní pauzy.

Rizespor předtím v osmi ligových zápasech nezvítězil a získal jen dva body. Výhru nad třetím týmem tabulky mu po zaváhání obrany hostů po změně stran pojistil Tunay Torun. Rizespor se ze sestupové zóny posunul na 14. místo.

Český útočník Milan Škoda slaví svou branku v utkání Rizesporu proti Galatasaray
Český útočník Milan Škoda slaví svou branku v utkání Rizesporu proti Galatasaray

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud