12. března 2021 • 19:55

Zastavili dálnici, kopali do autobusu. Hušbauer vzpomněl střet s fanoušky

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po Česku, Itálii a Německu se mu naskytlo angažmá na Kypru. Josef Hušbauer od července 2020 působí v Anorthosisu. Byť i tamní soutěž poznamenal COVID-19 a hraje se před prázdnými tribunami, poznal český záložník, jak horkokrevní tam umějí být fanoušci. A to nejen během úvodních pěti zápasů, kdy mohlo být zaplněno alespoň 30 % kapacity stadionu. Promluvil o tom v rozhovoru pro gol.cz.



Má za sebou úspěšné roky ve Spartě, kde se stal nejlepším kanonýrem první ligy (2013/2014), ale i ve Slavii. Josef Hušbauer s oběma pražskými „S“ získal double, celkem má v jejich službách na kontě čtyři mistrovské tituly a tři triumfy v poháru. Zkusil si, jaké je to hrát v Itálii, kde nastupoval za Cagliari, ale i v druhé německé lize, zde hájil barvy Dynama Drážďany.

V červenci 2020 zamířil do Anorthosisu, celku z Larnaky. Ten je aktuálně v kyperské lize čtvrtý a bojuje o účast v evropských pohárech. Před vánoční přestávkou se ale Hušbauerově klubu nevedlo a soupeři se mu v tabulce vzdálili. To těžce nesli tamní fanoušci, kteří potvrdili, jak horkokrevní dovedou být.

„Na začátku nového roku nás čekal zápas. Den před ním dorazili fanoušci na trénink,“ vzpomněl Hušbauer v rozhovoru pro gol.cz nemilé setkání. „Chtěli vysvětlení, proč se nám před Vánoci nedařilo. Komunikace s nimi ale nedopadla. Když jsme pak jeli druhý den na utkání, zastavili kvůli nám celou dálnici. Dvacet aut. Neuvěřitelný,“ popisoval.

Český záložník Josef Hušbauer působí v kyperském Anorthosisu
Český záložník Josef Hušbauer působí v kyperském Anorthosisu

Vše gradovalo. „Vystoupili z aut, někteří začali kopat do autobusu, jiní na nás řvali, další zapálili dýmovnice. Všichni měli masky, neviděli jsme jim do tváře,“ řekl Hušbauer a doplnil, že autobus byl rázem plný dýmu, nedalo se dýchat a tak museli otevřít alespoň střešní okna.

Celý incident s fanoušky skončil tak, že trenér řekl řidiči, aby prostě jel. „Zajímavá zkušenost, ale nechtěl bych si ji už zopakovat,“ přiznal Hušbauer.

Od spoluhráčů se dozvěděl, že podobné věci jsou na Kypru obvyklé. „Lidé jsou tu hodně impulzivní, divocí. Když se nevyhrává, fanoušci vám dají jasně najevo, že se jim takové výsledky nelíbí,“ uvedl Hušbauer, který si uvědomuje, že Anorthosisu fandí hodně lidí, tudíž možnost podobných projevů nespokojenosti je poměrně velká.

„Klub neměl dlouhá léta výsledky. Některé sezony hrál o záchranu, jiné ve středu tabulky. Teď se hraje přece jen v tabulce výš. Ale fanoušci Anorthosisu mají vysoké nároky,“ doplnil Hušbauer, který vyběhl v dresu larnackého celku do 26 utkání napříč soutěžemi a vstřelil dva góly, ten poslední ve středu při pohárové výhře 5:1 nad Karmiotissou. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud