2. června 2021 • 19:39

Potvrzeno! Kliment míří do Polska, hrát bude s bývalým slávistou

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Jan Kliment přestoupil po úspěšné sezoně ve Slovácku do Wisly Krakov. S polským klubem podepsal smlouvu na tři roky. Wisla to oznámila na svém webu.



Sedmadvacetiletý útočník dal v uplynulém ligovém ročníku deset gólů a byl nejlepším střelcem Slovácka, kterému pomohl ke čtvrtému místu a historickému postupu do evropských pohárů. V klubu z Uherského Hradiště strávil pětinásobný reprezentant jeden a půl roku.

Předtím působil čtyři a půl roku v zahraničí. Po domácím ME jednadvacítek v roce 2015, kde se s třemi góly stal nejlepším střelcem, přestoupil z Jihlavy do Stuttgartu. V bundesligovém celku se ale neprosadil a odešel na hostování do Bröndby. V Kodani ožil a dostal se i do seniorské reprezentace, ale pak si vážně poranil koleno a musel se podrobit dvěma operacím. Po návratu do Stuttgartu sice s klubem prodloužil o rok smlouvu, ale působil už jen v rezervním týmu.

Nyní si vyzkouší další zahraniční angažmá ve Wisle, která má za sebou nevydařenou sezonu. V šestnáctičlenné polské lize skončil čtrnáctinásobný šampion na 13. místě. Od loňska působí v týmu bývalý slávistický obránce Michal Frydrych. Kapitánem a prezidentem Wisly je někdejší polský reprezentant Jakub Blaszczykowski. Bývalý záložník Borussie Dortmund mateřský klub loni koupil, aby ho zachránil před bankrotem.

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud