Jiří Fejgl
16. ledna 2023 • 17:00

Balík pro Messiho. Saúdové nabízejí (skoro) dvakrát více než Ronaldovi

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útok Saúdské Arábie na poměry ve fotbalovém světě zdaleka nekončí. Přebohatá země vábí toho největšího, ultrahvězdu nedávného mistrovství světa v sousedním Kataru. Lionel Messi, šampion s pohádkovým příběhem, si vyslechne neskutečnou nabídku, nad níž se pozastaví i Cristiano Ronaldo. Pokud by se Argentinec vydal ve stopách svého věčného stínu, mohl by si vydělat až 350 milionů eur ročně. Jen za fotbal…



Portugalec Ronaldo po turbulentním období, kdy zapadl mezi náhradníky v Manchesteru United, poté v rozhovoru prohlásil, jak mu červený klub ubližoval, a nakonec ukončil v slzách světový šampionát, odešel do Saúdské Arábie, do týmu Al-Nassr.

Výdělek? 200 milionů eur ročně, nějakých 4,8 miliardy korun, což z něj dělá nejlépe placeného sportovce světa, když vezmeme v potaz pouze sumu za odvedený výkon.

„V Evropě jsem pokořil všechny rekordy a několik jich chci pokořit i tady,“ prohlásil při inauguraci.

Může se však stát, že o jeden přijde. Lionel Messi, jenž si v Kataru splnil sen o zabrání královského fotbalového trůnu, je dalším cílem nenasytné země, která se navíc chce v budoucnosti ucházet o pořádání mundialu.

Ronaldův luxusní důchod v Arábii: co potřebujete vědět o jeho novém klubu Al-Nassr
Video se připravuje ...

Podle španělského listu Marca, který jako první informoval o nabídce pro Ronalda, vznikla v zemi idea přivést ikonického Argentince. Do (na první pohled) utopické akce se pouštějí dva kluby: Al-Hilal z Rijádu a Al-Itihad z města Jedah.

Oba kluby mají nachystány šílené peníze. Messi by si mohl přijít na 350 milionů eur ročně, což je nějakých 8,4 miliardy korun.

Jsou tu však dva zádrhely. Zaprvé Messi už začal vyjednávat s Paříž St. Germain o novém kontraktu, podle některých médií už dokonce dal ústní souhlas k pokračování kontraktu, který by mu vypršel letos v létě.

Saúdové se přesto nevzdávají, i když… Mají ještě jeden problém. Oba zmiňované kluby mají do léta zákaz podepisovat nové tváře, kvůli trestu od FIFA za nesrovnalosti v účetnictví.

Messi se každopádně objeví v Rijádu už ve čtvrtek. Aktuálně je s PSG v katarském Dauhá na soustředění, poté vyrážejí na duel proti Ronaldovi. Bude to - zatím - jen epizodní setkání. Uvidí se, zda se někdy v budoucnu velikáni potkají znovu (jako ve Španělsku) ve stejné lize.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud