Michal Koštuřík
Premium
13. května 2023 • 12:30

Ostrákovi se v MLS daří: Jsem nadšený a chci vyhrávat. Pojede na EURO?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako čtvrtý Čech (po Luboši Kubíkovi, Bořku Dočkalovi a Zdeňku Ondráškovi) v historii získal Tomáš Ostrák (23) prestižní angažmá v americké MLS. A chytl se. Za St. Louis City hraje pravidelně, patří do užší rotace špičkového týmu Západní konference. V jedenácti startech si připsal gól do sítě San Jose a asistenci. Za pět týdnů startuje EURO hráčů do 21 let, v českém výběru měl ještě loni pevné místo. Jenže na poslední akci ve Španělsku už chyběl. „Pokud budu nominovaný, sednu na první letadlo a letím,“ ujišťuje bývalý záložník Karviné či 1. FC Köln v rozhovoru pro iSport Premium. Na tuhle variantu nejspíš nedojde.



Na rovinu, máte zájem jet na EURO v Gruzii a v Rumunsku?
„Už jsem na jednom EURO hrál, takže ten pocit znám. Vždycky je čest reprezentovat Česko. Je to moje meta, můj cíl. Ale když nebudu nominovaný, na hlavu se nepostavím a nebudu brečet.“

Myslíte, že s vámi reprezentační kouč Jan Suchopárek počítá a uvolnil by vás vůbec klub? MLS dál běží a souběžně s turnajem máte na programu dva ligové zápasy.
„Vůbec nevím, netuším…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud