Jonáš Bartoš
Premium
25. července 2023 • 19:40

Pekhart o ambicích Legie i hattricku na úvod: Celý stadion zpíval mé jméno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Angažmá v Legii mu sedí. Tomáš Pekhart (34) vlétl do nové sezony ideálním způsobem. V pátečním duelu 1. kola Ekstraklasy pomohl hattrickem k výhře nad Lodžií (3:0), jeho úvodní trefa navíc znamenala jubilejní 4000. ligovou branku v klubové historii. Zkušený český forvard po vydařené přípravě a skvělém startu věří, že s klubem naplní ty nejvyšší ambice. „Double by byl super,“ usmívá se v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz.



Raz, dva, tři. Pekhartovi to na úvod ligy padalo do branky velice snadno. Zakončení pravou, hlavou a levou, góly má zkrátka český bombarďák v sobě. Když je vytáhlý forvard v ráži, svou hlavní náplň práce zvládá dokonale. V Legii navázal na povedenou přípravu a zisk polského Superpoháru, kde celek z Varšavy zdolal na penalty úřadujícího mistra z Rakówa.

Jde o ideální vstup do sezony?
„Je to super. Už během přípravy jsme vyhrávali všechny zápasy, vypadalo to dobře, i když vím, že ostré zápasy jsou trošku něco jiného. Zvládli jsme i Superpohár s Rakówem, to byla taková předprověrka. Nakonec jsme vyhráli na penalty, hráli jsme opravdu dobře. Na první ligový zápas přišel vyprodaný stadion, to bylo v prvním kole snad poprvé v historii. Očekávání klubu a všech lidí okolo jsou pochopitelně ta nejvyšší. Jsem rád, že jsme je potvrdili.“

Užíval jste si ovace fanoušků?
„Když mě střídali v 75. minutě, byl jsem zrovna na druhé straně a rozhodčí mě nepustil přes hřiště ke střídačkám. Musel jsem to obcházet z druhé strany. Když jsem vystoupil za hrací plochu, celý stadion stál, lidé tleskali a zpívali mé jméno. V takové atmosféře jsem šel celé půlkolo až ke střídačkám. Trvalo to celou dobu, byl to krásný zážitek.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud