27. září 2023 • 11:15

Nejhorší penalta vůbec? Icardi zazdil Cruijffovu fintu, zkrat ale odčinil

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střílení branek mu rozhodně nedělá problém. Útočník Mauro Icardi však ukázal, že i mistr kanonýr může někdy zklamat. Fanoušci na internetu řeší jeho nečekaný zkrat jako jednu z nejhůře zahraných penalt v historii. Střelec se spoluhráčem Keremem Akturkogluem se pokusili o lišácké zahrání pokutového kopu po vzoru Johana Cruijffa či Lionela Messiho, které se však zvrtlo. Icardi trestuhodně minul, aby o pár minut později zápas pro jeho Galatasaray rozhodl.



Mezi top útočníky Evropy se Mauro Icardi vypracoval v dresu Interu Milán. Za sedm let v klubu nasázel více než sto branek a vystřílel si přestup mezi hvězdy do PSG. Tam ale (na jeho poměry) v obležení Mbappého, Neymara či Messiho tolik nezářil. Za tři sezony dal více než třicet branek.

V minulé sezoně se vydal hostovat do Turecka. A za Galatasaray nasázel 26 gólů v 31 zápasech. Před touto sezonou do Istanbulu přestoupil za 10 milionů eur a stal se útočníkem číslo jedna v hvězdně nabitém kádru tureckého mistra. Pálí mu to i na startu další sezony, v 11 duelech Superligy a Ligy mistrů nastřádal deset gólů. V úterním duelu 3. kola nejvyšší soutěže proti Istanbulsporu však předvedl něco, co by od takového kanonýra málokdo čekal.

Pro mnohé mohlo být překvapivé už to, že k penaltě Icardi pouští 24letého Kerema Akturkoglua, když o utkání dřív proti Basaksehiru ji zahrával sám. Vše se vysvětlilo záhy: mladý Turek rozehrál penaltu nakrátko, brankáře naznačením poslal do pravé strany a doleva posunul míč Icardimu, který vlétl do vápna.

První část finty vyšla, před Icardim zůstala poloodkrytá brána, kterou však minul. Dvojice tak nenapodobila kousek Lionela Messiho, jenž před 7 lety podobně daroval coby zahrávající gól Luisi Suarézovi. S podobným trikem přišel v roce 1982 už Johan Cruijff v dresu Ajaxu, jemuž však spoluhráč ještě jednou vrátil míč a on se tak stal střelcem. Naopak Icardi s parťákem připomněli podobný nezdar Arsenalu z roku 2005, kdy se Robertu Pirésovi nepovedla pro změnu první část triku. Francouz se tak lehce dotknul míče, že se z puntíku ani nepohnul a kanonýr Thierry Henry připravený zakončit jen nevěřícně proběhl kolem. Následný druhý Pirésův dotek znamenal porušení pravidel a možná ještě hůře zahranou penaltu...

Duo Akturkoglu, Icardi se tak do statistik jako asistent a střelec nezapsali. Alespoň ne v 37. minutě, v níž pokutový kop zahrávali. Vynahradili si to však o pět minut později, kdy dvojice ve stejném pořadí vstřelila nakonec jediný gól zápasu. Icardi tedy i po selhání ukázal, že ho nevydařený moment nepoložil a potvrdil úlohu kanonýra.

 

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud