Pavel Kalouš
5. dubna 2012 • 12:13

Rekordní Ronaldo a spol. překonali partičku Messiho: 101 gólů!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomu se říká rekord! A překvapivě pod ním není podepsán Lionel Messi… Trojice útočníků Realu Madrid v čele s Cristianem Ronaldem má po včerejšku na kontě už 101 gólů, čímž překonali rekord barcelonské trojice Messi, Henry a Eto´o ze sezony 2008/09.



Cristiano Ronaldo, Karim Benzema a Gonzalo Higuaín. Trojice pistoleros Realu Madrid se při čtvrteční výhře 5:2 v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti APOEL Nikósie definitivně zapsala do historie.

Zásluhou dvou tref Ronalda totiž tahle zabijácká trojka zvýšila svou gólovou bilanci v této sezoně už na 101 branek, a překonala tak „nepřekonatelný“ rekord ze sezony 2008/09.

Ten drželi Lionel Messi, Thierry Henry a Samuel Eto´o, kteří tehdy v dresu Barcelony ve všech soutěžích nasázeli 100 gólů. Ronaldo a spol. to stihli už na začátku dubna a to mají před sebou ještě sedm zápasů v Primera Division a možná až tři utkání v Lize mistrů.

Hvězda Realu Madrid Cristiano RonaldoFoto ČTK/AP

Klíčový podíl na tom má Ronaldo, který se na současné bilanci podílí 49 zásahy, zatímco Benzema a Higuaín mají na kontě 28, respektive 24 zásahů.

„Cristiano vždy odvádí skvělou práci pro tým. A je jedno, jestli střílí víc nebo míň gólů,“ pochválil svou hvězdu kouč Realu José Mourinho.

Ronaldo nejprve poslal Real do vedení, když si na zadní tyči chytře počkal na centr Marcela a pravačkou pak doklepl míč do sítě. Jeho druhá trefa v 75. minutě pak stála za to – z přímého kopu ze strany pokutového území zakroutil míč přesně k zadní tyči

„Jsem šťastný nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli celému týmu, který je fenomenální,“ jásal Ronaldo. Aby ne. Tenhle večer přece patřil jemu.

Jak střílely góly hvězdy Realu

Cristiano Ronaldo 49 (liga 37, Španělský pohár 3, Liga mistrů 8, Španělský superpohár 1).

Karim Benzema 28 (liga 17, Španělský pohár 3, Liga mistrů 7, Španělský superpohár 1)

Gonzalo Higuaín 24 (liga 20, Španělský pohár 1, Liga mistrů 3, Španělský superpohár 0)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud