12. dubna 2012 • 11:04

40:39. Gólová jízda pokračuje, Ronaldo už zase sesadil Messiho

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné střelecké dostihy mezi Cristianem Ronaldem a Lionelem Messim ve španělské lize pokračují. Hvězda Realu Madrid se včerejším hattrickem proti Atlétiku znovu dostala v tabulce střelců před rivala z Barcelony a vede 40:39. Navíc vytvořila další rekordy.



Po úterní výhře Messiho a spol. nad Getafe (4:0) potřeboval Real zvítězit v městském derby na hřišti Atlétika, pokud si chtěl udržet čtyřbodový náskok.

Povedlo se mu to díky hattricku Cristiana Ronalda, který navíc přihrál Callejónovi na čtvrtý gól (4:1). „Předvedl spektakulární výkon,“ složil asistent trenéra Aítor Karanka kompliment největší opoře týmu.

Portugalec se tak o gól dostal v tabulce střelců před Lionela Messiho a navíc zaznamenal svůj sedmý hattrick v sezoně, což se ještě žádnému z fotbalistů působících ve španělské La Lize dosud nepovedlo.

Top 5 střelců španělské Primera Division

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 40 branek
2. Lionel Messi (Barcelona) 39 branek
3. Falcao (Atlético Madrid) 21 branek
4. Gonzalo Higuaín (Real Madrid) 20 branek
5. Karim Benzema (Real Madrid) 17 branek

Zároveň zaokrouhlil svůj počet ligových branek v ročníku na čtyřicet, čímž vyrovnal historický rekord Primera División, který před rokem sám vytvořil. Tehdy na to potřeboval 34 zápasů, nyní jich odehrál teprve 32 a do konce soutěže zbývá šest kol.

Ronaldo se navíc stal prvním hráčem v historii pěti nejlepších lig (Anglie, Španělsko, Itálie, Německo, Francie), který ve dvou ročnících po sobě nastřílel minimálně čtyřicet branek.

Na stadionu Vicente Calderóna se nejprve prosadil z přímého kopu, poté střelou z dálky a nakonec i z pokutového kopu. Tím zaokrouhlil počet branek vstřelených na hřišti soupeře na 20. Ano, tušíte správně, i to je nový rekord španělské ligy.

Pak se nemůžete divit prohlášení spoluhráče Callejóna: „Cristiano je nejlepší hráč na světě. Umí věci, které nikdy jiný nedokáže,“ uvedl po středečním derby.

Úchvatné střelecké tažení dvou nejvýraznějších osobností současného fotbalu bude pokračovat.

Cristiano Ronaldo nastřílel v lize už 40 branek a vládne tabulce střelců. O jeden gól před Lionelem Messim z Barcelony.
Cristiano Ronaldo nastřílel v lize už 40 branek a vládne tabulce střelců. O jeden gól před Lionelem Messim z Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud