30. ledna 2014 • 21:55

Skandál ve Španělsku. Hráči Santanderu odmítli hrát, klub jim dluží peníze

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Čtvrtfinálová odveta Španělského poháru na hřišti třetiligového týmu Racing Santander skončila kvůli bojkotu domácích fotbalistů po jediné odehrané minutě. Hráči, kteří požadují odstoupení celého vedení klubu kvůli několik měsícům zpožděným výplatám, zůstali po zahájení zápasu se San Sebastianem stát uprostřed hřiště a rozhodčí krátce nato hru zastavil.



Fotbalisté Santanderu se postavili kolem středového kruhu v momentě, kdy zápas začal. Jenže po hvizdu odmítli hrát a rozhodčí neměl jinou možnost než pohárové utkání ukončit. Posléze šli hráči španělského klubu poděkovat příznivcům, kteří dorazili na stadion. Fanoušci měli pro fotbalisty pochopení a vyjádřili jim podporu.

Kapitán Santanderu Mario Fernández v pondělním prohlášení pro média uvedl, že klub dluží hráčům výplaty za několik měsíců.

"I přes opakované sliby prezidenta se vůbec nic neděje. Protože se zhoršuje naše finanční situace a vedení nijak adekvátně nereaguje, kabina se jednohlasně shodla na tom, že bude požadovat okamžitou rezignaci prezidenta i zbytku vedení," řekl.

Realu Sociedad, který vyhrál první zápas 3:1, bude v odvetě připsána kontumační výhra 3:0. V semifinále Španělského poháru narazí na Barcelonu.

Santander v roce 2011 koupil indický podnikatel Ahsan Ali Syed s cílem konkurovat Realu Madrid a Barceloně v nejvyšší soutěži, místo toho však přišel sestup do druhé ligy. Po další nevydařené sezoně Ali Syed tým opustil a Racing před touto sezonou klesl do třetí ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud