23. července 2017 • 14:54

Neymar kouzly skolil Juventus. Messi a Suárez ho přemlouvali kvůli PSG

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tady jsem, tohle umím a cenu znáte. Brazilec Neymar jako kdyby chtěl dokopat francouzské PSG k rychlejšímu jednání s vedením Barcelony. V nočním zápase na turné v USA dvěma góly za poločas rozhodl o výhře nad Juventusem (2:1). Stačil mu poločas, aby se stal jasně mužem zápasu. Zatímco se jedná o jeho přestupu do Francie, katalánský deník Sport obrátil – podle jeho informací měl být brazilský fotbalista přesvědčen Messim a Suárezem o setrvání v Barceloně.



Do prvního utkání, ve kterém si trenér Ernesto Valverde odbyl premiéru na lavičce Barcelony, nasadil do útoku nezvykle trojzubec Messi , Alcácer, Neymar . Na Luise Suáreze zbylo místo až ve druhém poločase.

Na hru katalánského klubu to však nemělo žádný dopad. Hlavním tahounem proti letošnímu finalistovi Ligy mistrů se stal Neymar, který v posledních dnech řeší případný přestup do Paris Saint-Germain.

Rozladění, či horší koncentrace na něm nebyla vůbec znát. Během jedenácti minut dvakrát překonal italskou defenzivu a rozhodl o výhře Barcelony.

VIDEO: Sestřih Barcelona - Juventus

Především druhá trefa stála za to – v pokutovém území se prokličkoval mezi několika obránci a nedal Buffonovi šanci. Ještě než skončil první poločas, mohl přidat i třetí gól, ale to už se dlouholetá jednička „Staré dámy“ nachytat nenechala.

Do druhého poločasu už 25letý Brazilec nezasáhl. Přesto o něm po utkání trenér Valverde hovořil jako velmi důležitém hráči jeho týmu. „Jsme si vědomi toho, jak moc velký přínos pro nás má. Rozhodně o něj nechceme přijít,“ uvedl kouč Barcelony.

Roztržka mezi hráči Juventusu a Barcelony po faulu na Neymara
Roztržka mezi hráči Juventusu a Barcelony po faulu na Neymara

Do celé záležitosti ohledně jeho odchodu se měli podle informací katalánského deníku Sport vložit i dva kumpáni z útoku Lionel Messi a Luis Suárez.

Právě tito dva se během hodinové konverzace snažili Neymara přesvědčit o tom, že by do PSG neměl odcházet. Alespoň v současné době. Apelovali přitom na to, že společně mohou v Barceloně dosáhnout ještě spoustu velkých úspěchů.

„Zůstanu,“ měl rozhovor rozseknout Neymar. Nyní se ale čeká, kdy se tato informace objeví veřejně přímo od hráče či klubu. Zatím se jedná o pouhou spekulaci. Když však před pár dny chtěla Barcelona oficiálně přestupové spekulace popřít, brazilský fotbalista její iniciativu ignoroval.

Góly

Domácí: 63. Chiellini

Hosté: 15. Neymar, 26. Neymar

Sestavy

Domácí: Buffon (46. Szczęsny) – Lichtsteiner (46. De Sciglio), Benatia (69. Mandragora), Barzagli (46. Chiellini), Asamoah (60. Sandro) – Marchisio (46. Pjanić), S. Khedira (46. Rincón) – Sturaro (59. Costa), Lemina (59. Dybala), Bentancur (60. Cuadrado) – Mandžukić (60. Higuaín).

Hosté: Cillessen (46. Ortolá) – Aleix Vidal (46. Semedo), Piqué (51. Marlon), Mascherano (46. Umtiti), Digne (46. Alba) – Rakitić (46. Denis Suárez), Samper (46. Busquets), Iniesta (51. Aleñá) – Messi (46. Arda Turan), Alcácer (46. L. Suárez), Neymar (46. Roberto).

Náhradníci

Domácí: Higuaín, Romagna, Pjanić, Rincón, Sandro, Costa, Pinsoglio, Cuadrado, Leali, Chiellini, Dybala, Rosseti, Rugani, Untersee, Coccolo, De Sciglio, Caligara, Kean, Szczęsny, Mandragora

Hosté: Roberto, Munir, Alba, Turan, Vermaelen, Semedo, Umtiti, Suárez, Suárez, Douglas, Busquets, Marlon, Aleñá, Ezkieta, Ortolá

Karty

Domácí: Marchisio

Hosté: Aleix Vidal

Rozhodčí

Edvin Jurisević

Stadion

MetLife Stadium, East Rutherford

Návštěva

82 104 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud