Jonáš Bartoš
7. února 2019 • 15:40

Ramosovo ponížení, koledoval si i o vyloučení. Bale jen pro smích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Klasika“ v podání El Clásika. Souboj Barcelony s Realem Madrid v úvodním semifinále Španělského poháru dospěl k remíze 1:1, jako vždy se hrálo hodně od podlahy a sudí byli pod enormním tlakem. V souboji tradičních rivalů si o vyloučení koledoval stoper Sergio Ramos, což hlavnímu rozhodčímu vytkla domácí opora Gerard Piqué. Kapitán Realu navíc v jednom ze soubojů doklouzal až k reklamnímu banneru, když ho vyškolik barcelonský Semedo. Zaujaly i výkony mladíků na obou stranách, prosazovali se Brazilci Malcom a Vinicius Júnior.



Ramos za svou bohatou kariéru v Realu nasbíral už 24 červených, pět z nich přišlo v zápasech třeskutého El Clásika. Namále měl i ve středu na Camp Nou. Už v 10. minutě viděl první žluté napomenutí, druhá karta mohla přijít po faulech na Arthura nebo po strkanici, která následovala po střetu s Luisem Suárezem.

Hlavní sudí Antonio Mateu Lahoz náročné utkání přitom odpískal poměrně slušně. Zápasy Barcelony s Realem bývají plné strkanic, přihraných pádů, ale i ostrých soubojů, kdy si hráči nedarují jediný milimetr na trávníku. „Celkově zvládl dobrý zápas,“ pochválil hlavního arbitra utkání domácí stoper Gerard Piqué. „Sergio měl dostat druhou žlutou, ale co s tím teď uděláme?“ ptal se při hodnocení remízy 1:1.

Ramos na španělský šlágr nebude vzpomínat úplně v dobrém. Aby toho nebylo málo, v závěru utkání ho vyškolil barcelonský obránce Nelson Semedo. Při sprinterském souboji zasekl Ramosovi míč tak, že slavný stoper ve skluzu projel daleko za branku až k reklamním bannerům. 

V základních sestavách se neobjevil lehce zraněný Lionel Messi, dres Realu už neobléká Cristiano Ronaldo. Otěže slavného duelu na sebe vzali úplně jiní hráči, od kterých by se to tolik nečekalo. Dva sotva dospělí rychlíci z Brazílie zaujali fotbalový svět a ve vyšponovaném derby hráli důležitou roli.

Na straně Barcelony úřadoval Malcom. Brzy 22letý křídelník nedostává moc prostoru, mluvilo se i o jeho odchodu na hostování. Jenže při zranění Lionela Messiho, Ousmane Dembélého i špatné formy Philippe Coutinha to byl právě on, kdo řídil ofenzivu domácí letky.

Zklamaný útočník Realu Gareth Bale po neproměněné šanci v El Clásiku
Zklamaný útočník Realu Gareth Bale po neproměněné šanci v El Clásiku

Malcom odehrál výtečnou partii, kterou korunoval v 57. minutě vyrovnávací brankou. Uklidil míč do sítě po tyči Luise Suáreze, těžké zakončení zvládl s ledovým klidem. „Ten gól nám pomohl srovnat, pojedeme na Santiago Bernabeu s větším sebevědomím,“ hlásil barcelonský hrdina, který v ohromné konkurenci sbírá starty na hřišti jen velmi obtížně.

„Jsem trpělivý od chvíle, co jsem do Barcelony přišel,“ připomněl svůj letní hektický transfer z francouzského Bordeaux. Tehdy odmítl takřka hotový přestup do AS Řím a nakonec podepsal pětiletou smlouvu na Camp Nou. „Nehraju pravidelně, ale jsem mnohem sebevědomější. Budu dál tvrdě pracovat, abych se zlepšoval a hrál o něco víc. Má rodina i agent za mě bojují, mám i přátele, kteří mi pomáhají. Také mí spoluhráči, mám ohromnou podporu,“ dodal středeční střelec.

V našlapaném kádru Realu se čím dál víc prosazuje další zázračné dítě z Brazílie, teprve osmnáctiletý Vinicius Júnior. Mladý talent možná ani sám nečekal, že se v kádru šampiona Ligy mistrů zabydlí tak rychle. Jenže on nepřestává udivovat, ve středu zvládl i své první El Clásiko.

Těží ze své ohromné výbušnosti, technické vytříbenosti a na svůj věk i značné herní sebedůvěry. Pod Santiagem Solarim se prokousal do základní sestavy a zadákům Barcelony dělal ohromné problémy. „Překvapuje mě, jak může osmnáctiletý kluk hrát takovým způsobem,“ kroutil hlavou po utkání trenér Realu.   

Proti katalánským hvězdám si počínal jako zkušený mazák. V zápase předvedl z hráčů Realu nejvíc driblingů (5), druhý nejvyšší počet připravených šancí (2), spolu s Marcelem a Kroosem byl nejfaulovanějším mužem na hřišti (3). Zvládal pomáhat i dozadu, když se v útoku zapomněl při svých obvyklých výpadech jeho hvězdný krajan Marcelo.

Vinicius šel ze hřiště v 64. minutě, kdy ho nahradil Gareth Bale. Velšský reprezentant se vrátil po třítýdenním výpadku kvůli problémům s lýtkem a na hřišti se trápil. Vrcholem byla zkažená šance v závěru utkání, kdy Ter Stegen vyběhl daleko z brány a Bale nedokázal v luxusní možnosti zakončit. Fanoušci se mu smáli a dál posměšně rýpají do muže, že v Realu stále nenaplňuje ambice, se kterými do „bílého baletu“ přicházel.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud