Jan Vacek
9. února 2019 • 19:00

Exkluzivní reportáž ze Sevilly. Vaclík o blázinci z Realu i kostelu z Hry o trůny

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SEVILLY | Zatímco Česko začínaly svírat na konci ledna neúprosné mrazy, v hlavním městě Andalusie panovaly přívětivé podmínky. Pro našince rozhodně, teploměr ukazoval v Seville čtrnáct stupňů. „Potkáme se u katedrály,“ informoval prostřednictvím textové zprávy Tomáš Vaclík, jeden z nejlepších českých brankářů současnosti a opora místního FC. Přišel na minutu přesně a nechal nahlédnout za oponu svého života v jednom z největších španělských měst.



Sportovci obecně, nejen fotbalisté, se během aktivní kariéry mění. Někteří se uzavírají do sebe, straní se kontaktu s novináři, začínají je přezírat. Zkrátka chtějí mít klid. Tomáš Vaclík je pravým opakem. Byť to z Vítkovic dotáhl až do Sevilly, smetánky evropského fotbalu, zůstal svůj. Přirozený, skromný. „Přijeďte, určitě si udělám čas,“ ubezpečuje v polovině prosince do telefonu, když se zrodí nápad, že bychom reprezentačního gólmana navštívili přímo v jeho působišti.

Zaparkovat v centru Sevilly, to není žádný med. Téměř nadlidský úkol. Asi jako kdybyste chtěli vůz odstavit hned vedle pražského Staroměstského náměstí. Po dobrých třiceti minutách kroužení se nám to s kolegou fotografem daří, na místo smluvené schůzky dorážíme tak tak na čas. „Všechno v pohodě?“ vítá nás dobře naladěný Vaclík. Při poznámce o složitosti parkování jen souhlasně pokývá hlavou.

Vaclík ze Sevilly hýří nadšením. Trefil jsem jackpot. Nejlepší, co mohlo přijít, říká
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Ačkoli ho večer čeká trénink a za dva dny odvetný duel Španělského poháru v Barceloně, rozhodně nepůsobí dojmem, že by neustále kontroloval hodinky a přemítal, kdy už to bude mít za sebou. V nedaleké kavárně zvládne během půlhodinky ještě jeden rozhovor. „A už jsem jenom váš. Jak to máte vymyšlené?“ ptá se zvesela. Přesouváme se o několik stovek metrů blíž ke katedrále, kde proběhne focení. A Vaclík vykládá. „Oproti Basileji je tohle obrovská změna.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud