2. srpna 2019 • 12:00

Varování pro Real: nejhorší příprava za 39 let! Co trápí slavný klub?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z výsledků v přípravě nelze dělat ukvapené závěry. Nicméně zdvihnout varovný prst je v případě Realu Madrid na místě. Slavný klub, který se pod Zinedine Zidanem má vzpamatovat z uplynulé mizerné sezony, zatím marně hledá světlo na konci tunelu. V pěti přípravných duelech inkasoval "bílý balet" 16 gólů, což se slavnému klubu nestalo v přípravném období od roku 1980.



Před 39 lety v přípravě Real ostudně vyhořel 1:9 s Bayernem Mnichov, nyní se mužstvo vzpamatovává z vysokého přídělu od konkurenčního Atlétika (3:7). V pěti odehraných zápasech během letní přípravy porazil Real pouze naposledy Fenerbahce (5:3), remizoval s Arsenalem (2:2). Zbylá střetnutí s Bayernem (1:3), Atlétikem (3:7) a Tottenhamem (0:1) prohrál.

Šestnáct branek a průměr 3,2 gólu na zápas v síti španělského giganta je skutečně hodně. Ani jednou mužstvo neudrželo čisté konto, přitom nastupuje ve velmi silném složení, včetně hvězdných obránců Marcela nebo kapitána Ramose .

"Nesmíme zapomínat na to, že tohle je příprava," zdůraznil po divoké přestřelce 5:3 s tureckým Fenerbahce útočník Karim Benzema . "Tohle zlepšíme. Nikdo z nás nechce dostávat góly, jsem přesvědčený, že to otočíme," dodal autor hattricku.

Trenér Zidane do mužstva zapracovává nové tváře a čelí ohromnému tlaku. Minulou sezonu končil Real bez trofeje, což v Madridu odmítají zopakovat. Jenže slavný klub má zatím problémů víc, než dost.

Povedl se vytoužený příchod Edena Hazarda z Chelsea, na druhou stranu zůstává nevyřešená situace okolo Garetha Balea. Velšský záložník už téměř podepisoval smlouvu v Číně, jednání ale nakonec ztroskotala. Často kritizovaný hráč se tak znovu připojil k týmu, ač o něj už Zidane nestál. Navíc se těžce zranil Marco Asensio, v mužstvu tak zatím zůstává i James Rodríguez, který poslední dvě sezony strávil na hostování v Bayernu.

Real odehraje ještě dvě přípravy - 7. srpna proti Red Bull Salzburg, 11. přijde na řadu generáolka proti AS Řím. Do španělské ligy vstoupí tým 17. srpna na hřišti Celty Vigo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud