Jonáš Bartoš
26. října 2019 • 15:08

Pekhart ožil v Las Palmas: Vychválil druhou ligu a srovnal ji s Českem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desítky zápasů proseděl na tribuně mimo nominaci. Ale ve Španělsku se nevzdal. Trpělivě dřel na tréninku, aby v tvrdé konkurenci dostal šanci. Ta v posledních týdnech konečně přišla. Tomáš Pekhart v dresu Las Palmas pookřál. V posledních pěti zápasech druhé ligy skóroval čtyřikrát a po dlouhých měsících pravidelně nastupuje.



Český útočník prožívá v Las Palmas, městu zalitém sluncem na Kanárských ostrovech, období maximálního štěstí. Vedle toho, že konečně dostává prostor na hřišti, s manželkou Adélou očekávají i narození prvního potomka. „Bude to krásný vánoční dárek,“ usmívá se 30letý vytáhlý útočník. V rozhovoru pro iSport Premium vypráví o tvrdém chlebu v náročné druhé španělské lize, obří konkurenci, postupových ambicích, životě v cizině i možném návratu do české ligy.  

V posledních zápasech jste se rozstřílel, v pěti utkáních zaznamenal čtyři góly. Čím to, že vám to začalo padat do sítě?
„Především jsem začal pravidelně hrát, v posledních pěti zápasech dal čtyři góly. Když jsem před rokem přišel, po několika zápasech vyhodili trenéra Jiméneze, který mě sem přivedl. Po jeho odchodu se toho pro mě dost změnilo. První zápas pod novým trenérem jsem hned dal gól, ale dalších pět zápasů strávil na tribuně.“

Proč?
„Máme tady v útoku obrovskou konkurenci. V kádru je Ruben Castro, 38letá legenda Sevilly, který se do Las Palmas vrátil v zimě. Je tady Sergio Araujo, který před několika lety (sezona 2014/2015) nastřílel 25 gólů za sezonu a pomohl k postupu do La Ligy, hráli jsme spolu už v Aténách za AEK. V minulé sezoně tady byl z Premier League na hostování také Rafael Mir, nejlepší střelec španělské jednadvacítky. Vytvořil se obrovsky drahý tým, k tomu na nás byl ohromný tlak, aby se okamžitě postoupilo zpátky do La Ligy. Ale na hřišti to nefungovalo.“

Ve chvílích, kdy jste nedostával nominace na zápasy, bylo těžké vytrvat a nepřemýšlet o odchodu?
„Vím, že góly dávat umím. Nejdůležitější je věřit sám v sebe i v situacích, kdy člověk není v úplně lehkém období. Všude, kde jsem hrál, jsem góly střílel. Je to o tom dostat šanci na hřišti a využít ji.“

Jak náročná je druhá španělská liga, dá se to srovnat třeba s českou první ligou?
„Liga je tady obrovsky těžká, Španělé jí říkají prodloužená La Liga. Hraje tady deset až dvanáct týmů, které svým jménem a kvalitou patří do první ligy. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud