16. března 2020 • 22:57

Mladý kouč (†21) podlehl ve Španělsku koronaviru. Oslabila ho leukémie

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirová pandemie zasahuje celý svět, i ten sportovní. Nyní si vybrala tu nejvyšší daň. Na COVID-19 zemřel ve Španělsku teprve 21letý trenér mládežnických celků Atlético Portada Alta sídlícího v Malaze.



Smutná zpráva zasáhla španělský fotbal. Nebezpečnému a světem šířícím se koronaviru podlehl Francisco García. Mladý, 21letý trenér mládeže v týmu Atlético Portada Alta z Malagy. Informoval o tom na svém serveru deník Marca.

García byl s příznaky COVID-19 převezen do regionální nemocnice v Malaze, kde po krátkém pobytu zemřel. Prezident Atlétika Portada Alta, José Bueno, kterého událost velmi zasáhla, uvedl, že k úmrtí došlo v neděli kolem 20. hodiny. Krátce před tím měl García mluvit se svou rodinou a být stabilní. „Měl celý život před sebou. Mladé hráče miloval, jako by to byly jeho vlastní děti,“ těžko hledal slova Bueno.

Závažnost a tragické následky onemocnění v jeho případě umocnilo, že se léčil s leukémií.  Vzhledem k oslabené imunitě byl rizikovým pacientem a nedokázal překonat infekci.

„Chceme vyjádřit naši nejhlubší soustrast rodině, blízkým a přátelům našeho trenéra Francisca Garcíi, který nás bohužel opustil. Co teď bez tebe budeme dělat, Francii? Jak máme pokračovat v dobývání ligy? Nevíme jak, ale určitě budeme hrát a bojovat za tebe. Nikdy nezapomeneme, odpočívej v pokoji, fenoméne. Navždy!“ reagoval na tragickou událost klub.

Trenér mládežnických celků španělského Atlético Portada Alta sídlícího v Malaze Francisco García podlehl v 21 letech koronaviru.
Trenér mládežnických celků španělského Atlético Portada Alta sídlícího v Malaze Francisco García podlehl v 21 letech koronaviru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud