26. května 2020 • 14:17

Čistka v Barceloně: zmizí stárnoucí hvězdy i rekordman za polovic?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Které hvězdy Barcelony jsou nejspíš na odchodu?Které hvězdy Barcelony jsou nejspíš na odchodu?FOTO: koláž iSport.cz

    Fotbalová Barcelona se chystá na pročištění kádru. Hvězdy stárnou či trpí na zranění, jejich mzdy ale dost roztahují rozpočet, v němž je v době koronavirové krize třeba dělat škrty. Která jména budou v létě pravděpodobně na odchodu z Camp Nou podle informací magazínu Goal.com?

  • Nelson Semedo

    Portugalského beka, který přišel z Benfiky, sleduje Manchester City. Právě jeho přesun do Anglie může být jedním z klíčů k tomu, aby Barcelona mohla získat útočníka Lautara Martíneze. Podle zpráv Goal.com plánují Blaugranas „vytrejdovat“ Semeda do City za jiného pravého beka, krajana Joaa Cancela, a toho obratem poslat do Milána jako součást dohody, která na Camp Nou přivede snajpra Interu Martíneze.

    Obránce Barcelony Nelson Semedo Obránce Barcelony Nelson SemedoFoto Profimedia.cz

  • Ousmane Dembélé

    Mladý Francouz přišel z Dortmundu jako náhrada za Neymara , klubový boss Josep Maria Bartolomeu jej dokonce označil za lepšího hráče. Jeho dosavadní působení v Barceloně je ale dosti zkažené zdravotními potížemi (prodělal hned deset zranění) a ne zrovna přísným dodržováním životosprávy. Vedení klubu je tak ochotné Dembélého v létě prodat, nebo alespoň poslat na hostování stejnou formou, jakou byl zapůjčen Philippe Coutinho do Bayernu. Zájemce by zaplatil poměrně malou částku za hostování s opcí, ale především by na celý rok převzal kompletní hráčův plat. Ten v případě Dembélého dělá něco málo přes 300 milionů korun ročně.

    Ousmane Dembélé patří mezi dlouhodobé marody Ousmane Dembélé patří mezi dlouhodobé marodyFoto Profimedia.cz

  • Antoine Griezmann

    Dembélého zkušenější krajan už jednou Barcelonu odmítl, o rok později se ale z Atlétika Madrid přece jen stěhoval do Katalánska. Tam ale zdaleka není takovou hvězdou jako v bývalém působišti. Experti hojně řeší skutečnost, že Griezmann není dobře stavěný pro barcelonskou tradiční taktiku, která využívá formaci 4-3-3, protože je nejefektivnější v útočné dvojici. 29letý Francouz, který ve 26 ligových zápasech stihl osm branek, by měl být k mání za 120 milionů eur (3 a čtvrt miliardy korun).

    Antoine Griezmann spasil Barcelonu dvěma góly Antoine Griezmann spasil Barcelonu dvěma gólyFoto Profimedia.cz

  • Philippe Coutinho

    Když přišel za 160 milionů eur (4,36 miliardy korun) z Liverpoolu, stal se nejdražší posilou v historii Barcelony. Jen dva roky poté je barcelonskou prioritou, aby Philippe Coutinho odešel, a to aspoň za polovinu této částky... Jistou naději měli Blaugranas v podobě Bayernu, kde brazilský playmaker hostuje, i kvůli jeho aktuálnímu zranění se ale bavorský klub rozhodl nevyužít opci na hráčův trvalý odkup. 

    Philippe Coutinho v Mnichově nezůstane Philippe Coutinho v Mnichově nezůstaneFoto Reuters

  • Arturo Vidal a Ivan Rakitič

    Tyhle dvě hvězdy mají mnoho společného, a to nejen pozici v sestavě. Vidalovi je 33 let, Rakitič je jen o rok mladší, a oba i po třicítce pobírají mzdu, které by se Barcelona ráda zbavila. Chorvatský vicemistr světa pobírá 6 milionů eur (163,6 milionu korun) ročně, chilský kolega ještě o tři víc (245,5 milionu korun). Odlifrování Vidala do Interu je součástí barcelonského plánu k zisku Lautara Martíneze, milánskému celku se ale příliš nepozdává, že by za svou hvězdu sice dostal více hráčských náhrad, ale výrazně menší přestupní částku.

    Barcelonský Arturo Vidal vchází do hotelu Four Seasons v Praze Barcelonský Arturo Vidal vchází do hotelu Four Seasons v PrazeFoto Blesk:Michal Protivansky/CNC

  • Nedotknutelní

    Odchod vyjmenovaných hráčů je na seznamu priorit, Barcelona se ale podle zpráv ze Španělska v rámci získání dostatečných financí nebude bránit prodeji téměř nikoho! Vyloženě nedotknutelní a neprodejní jsou podle informací ESPN jen tři - brankářská jednička Marc Andre ter Stegen, mladý záložník Frenkie de Jong, kolem kterého se bude stavět Barcelona „nové generace“, a samozřejmě Lionel Messi .

    Lídr španělské Barcelony, kapitán a útočník Lionel Messi Lídr španělské Barcelony, kapitán a útočník Lionel MessiFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud