26. srpna 2020 • 15:05

Kam by mohl Messi: po bok Neymara i za Guardiolou. A spojení s Ronaldem?

Autor: krm, jav
Vstoupit do diskuse
1
  • Kde by v nové sezoně mohl hrát Lionel Messi?Kde by v nové sezoně mohl hrát Lionel Messi?FOTO: koláž iSport.cz

    Je to velká bomba. Zpráva, že Lionel Messi hodlá opustit Barcelonu, určitě vyvolala rozruch v kancelářích spousty předních klubů. Kam teď půjde?! Na Twitteru se o služby třiatřicetiletého Argentince s nadsázkou okamžitě přihlásila třeba italská Sampdoria, reálnější ovšem pochopitelně jsou jiné možnosti. Projděte si celky, v jejichž dresu by Messi v nové sezoně mohl hrát.

  • MANCHESTER CITY

    Trenér: Pep Guardiola
    Minulá sezona: 2. místo v lize, semifinále Ligy mistrů, vítěz ligového poháru
    Parťáci na hrot: Sergio Agüero, Gabriel Jesus
    Pravděpodobnost podle Sportu: 50%

    Podle mnohých nejpravděpodobnější možnost. Hlavně díky kouči Pepu Guardiolovi, pod kterým Messi v Barceloně prožil úžasné roky. Bohatí majitelé klubu by neměli mít problém splnit Argentinci finanční požadavky, proto se jeho cesta do Manchesteru jeví reálně. V klubu by se navíc potkal i s krajanem Sergiem Agüerem, s nímž má velmi dobrý vztah právě z působení v modrobílých barvách jihoamerické země. A velké téma? Jestli se Messi dokáže popasovat s tempem a hrou v Premier League, jež se od španělské ligy výrazně liší. Tohle by byla příležitost, jak rýpalům jednou provždy zamknout ústa.

    Navážou Pep Guardiola a Lionel Messi na úspěšnou spolupráci?Foto Profimedia.cz

  • PARIS ST. GERMAIN

    Trenér: Thomas Tuchel
    Minulá sezona: 1. místo v lize, finále Ligy mistrů, vítěz francouzského i ligového poháru
    Parťáci na hrot: Neymar, Kylian Mbappé
    Pravděpodobnost podle Sportu: 30%

    Klub, který stejně jako City marně čeká na vysněný triumf v Lize mistrů, letos smutnil po prohraném finále. A kdo jiný by měl pomoct než superhvězda, která to už čtyřikrát dokázala? Pařížané mají v nabitém útoku k dispozici Kyliana Mbappého a Neymara, se kterým si Messi ve společných barcelonských časech rozuměl. Loni v létě hodně stál o to, aby se Brazilec na Camp Nou vrátil. Nepovedlo se, což mohl být začátek Messiho frustrace, která vyvrcholila až touhou po odchodu. Dovedete si představit tu sílu, kdyby si to na place ťukali tihle tři démoni? To by se rozklepal možná i liverpoolský Virgil van Dijk.

    Lionel Messi znovu po boku Neymara?Foto Profimedia.cz

  • INTER MILÁN

    Trenér: Antonio Conte
    Minulá sezona: 2. místo v lize, finále Evropské ligy
    Parťáci na hrot: Romelu Lukaku, Lautararo Martínez
    Pravděpodobnost podle Sportu: 10%

    O téhle variantě se už v minulosti mluvilo, podle Gazzetta dello Sport měl milánský klub na Messiho připravených 260 milionů euro. Inter věří, že právě šestinásobný držitel Zlatého míče by mu pomohl ukončit vládu Juventusu, který vyhrál italskou ligu devětkrát za sebou. Pikantní by byly i další souboje Messiho s Cristianem Ronaldem, místo El Clásica tentokrát v tzv. Derby d'Italia. Interu nahrává také fakt, že otec argentinského fotbalisty před časem koupil dům v jedné z nejluxusnějších milánských čtvrtí. S ohledem na bohaté čínské majitele by zřejmě peníze byly tou nejmenší překážkou.

    Fanoušci Barcelony protestují proti vedení klubu a odchodu Lionela MessihoFoto Reuters

  • CHELSEA

    Trenér: Frank Lampard
    Minulá sezona: 4. místo v lize, osmifinále Ligy mistrů, finále FA Cupu
    Parťáci na hrot: Timo Werner, Tammy Abraham
    Pravděpodobnost podle Sportu: 5%

    Další variantou v Premier League je Chelsea, kterou vede Frank Lampard. Jeho někdejší spoluhráč z reprezentace a bývalý stoper Manchesteru United Rio Ferdinand dal fanouškům londýnského celku na Twitteru v úterý večer naději. „Slyšel jsem, že Frank je v boji o Messiho!“ naťukal. Lampard sestavu Chelsea v minulé sezoně omladil, v ofenzivě hodně sázel třeba na jednadvacetiletého Christiana Pulišiče či dvaadvacetiletého Tammyho Abrahama. „Blues“ skončili v lize čtvrtí, zapadl by k nim Messi? Navíc je tu ještě naléhavější otázka: co by musela Chelsea nabídnout, aby jí upřednostnil třeba před City? Londýn je krásný, ale...

    Lionel Messi nemohl vysokému debaklu Barcelony s Bayernem Mnichov uvěřitFoto Reuters

  • JUVENTUS

    Trenér: Andrea Pirlo
    Minulá sezona: 1. místo v lize, osmifinále Ligy mistrů
    Parťáci na hrot: Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala
    Pravděpodobnost podle Sportu: 5%

    Řekněte sami, nelákalo by vás to? Messi a Ronaldo v jednom týmu. To je spojení, které by do Turína přitáhlo ohromnou pozornost. Z mnoha důvodů se ovšem jeví jako utopické. Ronaldovi je pětatřicet, Messimu o dva roky méně. Je otázkou, jestli by si dvě veliké osobnosti dokázaly bok po boku vyhovět, obě navíc na hřišti potřebují určitou volnost. A problém jsou i finance. Vždyť během koronakrize se řešilo, že Juventus může mít trable královský plat značky CR7 vůbec utáhnout. Přibrat k němu ještě LM10? Těžko. Ale proč si chvilku nepobrouzdat ve snu, že by se dva nejlepší plejeři poslední dekády oblékli do stejných barev?

    Lionel Messi a Cristiano Ronaldo při ligovém utkání Barcelony proti Realu MadridFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud