4. září 2020 • 18:10

Messi: ZŮSTÁVÁM v Barceloně! Nešel bych do sporu s klubem, který miluju

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po deseti dnech nejistoty už je jisté, jaký bude další fotbalový osud Lionela Messiho. Hvězdný hráč zůstává v Barceloně! „Nikdy bych nešel do sporu s klubem, který miluju,“ oznámil Messi pro Goal.com a prolomil mlčení, které napínalo miliony fanoušků. Z jeho slov je ovšem zřejmé, že poslední události zanechaly v jeho vztahu vůči katalánskému velkoklubu výrazné trhliny.



Možný Messiho odchod zabrzdily licitace o odstupném, neboť hráč se odvolával na klauzuli ve smlouvě, že může odejít zadarmo už před posledním rokem současného kontraktu. 

Lhůta pro uplatnění této klauzule vypršela podle klubu 10. června, kdy měla oficiálně skončit sezona španělské ligy, jež se ale kvůli pandemii koronaviru nakonec hrála až do července. Liga mistrů pak pokračovala až do srpna a podle Messiho právníků mohl fotbalista klauzuli využít až  po skutečném konci sezony.

Barcelona to však viděla jinak - trvala na tom, že Messi je nadále jejím hráčem. Případní zájemci o argentinskou hvězdu by museli zaplatit výstupní klauzuli ve výši 700 milionů eur (18,5 miliardy korun). Na stranu katalánského klubu se přidalo i vedení La Ligy.

Messi nakonec musel ustoupit. „Prezident klubu mi na konci každé sezony říkal, že se můžu rozhodnout, jestli zůstanu, nebo odejdu. Myslel jsem si a byl jsem si jistý, že odejít můžu. Jenže to by šlo jedině po zaplacení klauzule a to je nemožné,“ uznal Messi, o kterého podle spekulací nejvíc stál Manchester City. 

Pokud by Messi trval na odchodu, soudnímu sporu by se nevyhnul. Do otevřené války jít nechtěl. „Barcelona mi dala všechno a já dal všechno Barceloně. Nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že bych táhnul Barcelonu k soudu.“

Jaká bude další sezona Messiho v Barceloně? Rozhodně žádná idylka. Argentinský hráč se nerozpakoval zkritizovat samotného šéfa klubu. „Management vedený (Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa.“

Dramatická rozmluva s rodinou

Dal současně najevo rozladění z toho, jakým směrem se Barcelona ubírá. Po minulé sezoně skončila bez trofeje, domácí titul přenechala Realu Madrid, v Lize mistrů vypadla v Lisabonu po ostudném čtvrtfinálovém debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov.

Messiho tíží stav, v jakém se Barcelona nachází. „Díval jsem se víc dopředu. Chci vítězit, sbírat tituly a hrát v Lize mistrů. Můžete zvítězit, nebo nemusíte, ale důležité je být konkurenceschopný. A ne propadnout v Římě, Liverpoolu a Lisabonu,“ připomněl místa, kde jeho tým vypadnul v Lize mistrů v posledních třech letech.

Emocionální chvíle zažil Messi, když oznámil svůj záměr odejít své rodině. „Když jsem mluvil se svojí ženou a dětmi, bylo to mimořádně dramatické. Všichni začali plakat, děti nechtěli do jiných škol.“

Nakonec i kvůli tomu kývnul, že bude dál oblékat dres, ve kterém si získal slávu po celém světě. „Nebylo nic špatného na tom chtít odejít. Bylo by to dobré pro mě, i pro klub. Ale Barcelonu miluji a nikde na světa nenajdu lepší místo. Můžu se vrátit už zítra, protože tu mám všechno, co potřebuji,“ naznačil, že nebude otálet a připojí se k týmu, který pod vedením nového trenéra Ronalda Koemana už zahájil přípravu.

Rozvod mezi Messim a Barcelonou je pro tuto chvíli zažehnán. Je však hodně pravděpodobné, že příští rok se bude řešit znovu.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud