26. září 2020 • 18:04

Vypadám jako zlosyn, ale není to tak, říká Koeman. Messi je příkladem

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klid na práci rozhodně nemá, o to víc potřebuje dobře vstoupit do sezony. Novému trenérovi fotbalistů Barcelony Ronaldu Koemanovi nedělá starosti napjatý vztah jeho útočné hvězdy Lionela Messiho s vedením klubu. Nizozemský kouč před nedělním vstupem do sezony uvedl, že je pro něj rozhodující, jak se Argentinec profiluje v tréninku a v zápasech.



Messi je s vedením klubu na nože delší dobu. Po nevydařeném minulém ročníku chtěl z Barcelony odejít, a i když nakonec kvůli hrozbě právních tahanic ohledně využití opce ve smlouvě v týmu pokračuje, vztahy ke špičkám klubu zůstaly chladné. Naposledy Messi vedení tento týden kritizoval za to, že jako nepotřebného pustilo jeho uruguayského kamaráda Luise Suáreze do Atlética Madrid.

„Je normální, když je hráč smutný, že jeho přítel odchází,“ uvedl Koeman. „Pro mě je ale nejdůležitější, jak Leo trénuje. A na trénincích i v přípravných zápasech byl příkladem pro ostatní,“ dodal nizozemský kouč. Bývalý úspěšný hráč Barcelony nahradil v roli trenéra Quiqueho Setiéna, který byl odvolán po debaklu 2:8 s Bayernem Mnichov ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Suárez se dozvěděl o tom, že je nepotřebný, v telefonátu s Koemanem. Ten však tvrdí, že o rozloučení s třiatřicetiletým útočníkem nerozhodl. „Vypadám teď jako zlosyn. Ale tak to není. Bylo to rozhodnutí klubu, které udělal předtím, než jsem se stal trenérem. Je to snaha o změnu týmu. Mladí hráči dostanou více příležitostí,“ řekl Koeman, jenž povede Barcelonu poprvé v nedělním utkání proti Villarrealu.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud