16. ledna 2023 • 07:10

Barcelona smetla Real a ovládla Superpohár. Na zápase byl i Tvrdík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony porazili Real Madrid 3:1 a získali rekordní čtrnáctý španělský Superpohár. Katalánský tým ovládl soutěž poprvé od roku 2018. Trenér Xavi získal první trofej na lavičce slavného celku. Na tribuně byl i šéf pražské Slavie Jaroslav Tvrdík. „Skvělý začátek pracovní návštěvy v KSA," napsal na Twitter.



Jak Barcelona, tak obhájce trofeje Real postoupily do finále po penaltovém rozstřelu. „Bílý balet“ mohl případným vítězstvím ve finále dorovnat odvěkého rivala v počtu trofejí v Superpoháru, svěřenci kouče Xaviho ale duel v Rijádu rozhodli už v prvním poločase.

Ve 33. minutě se po Lewandowského přihrávce prosadil Gavi. V závěru úvodního dějství si oba role prohodili a polský kanonýr zvýšil na 2:0. Pojistku přidal v 69. minutě Pedri. Real snížil až v nastavení zásluhou Benzemy.

Góly

Domácí: 90+3. Benzema

Hosté: 33. Gavi, 45. Lewandowski, 69. Pedri

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal (72. Fernandez), Militao, Rüdiger, Mendy – Modrič (65. Ceballos), Camavinga (46. Rodrygo), Kroos (72. Asensio) – Valverde, Benzema (C), Vinicius

Hosté: ter Stegen – Koundé, Araujo (86. Garcia), Christensen, Balde – Gavi (90. Fati), Busquets (C), de Jong (86. Kessie) – Dembele (78. Raphinha), Lewandowski, Pedri (90. Roberto)

Karty

Domácí: Mendy, Valverde

Hosté: Christensen, Araujo

Rozhodčí

De Burgos – Díaz, Nunez

Stadion

King Fahd International Stadium, Rijád

Real Madrid Vše o klubu ZDE

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud