7. listopadu 2012 • 17:06

Provokatér Materazzi! Pózoval před vlastní sochou se Zidanem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Scéna, která vešla do dějin fotbalu. Psal se rok 2006, běželo prodloužení finále mistrovství světa. Legendární Zinedine Zidane poslal hlavičkou na zem provokujícího Marca Materazziho a dostal červenou. Z celé situace vznikla v Paříži socha, u které v minulých dnech italský stoper s chutí pózoval.



Zidanovi smolné finále, které Francie nakonec prohrála s Itálií na penalty, ukončilo bohatou kariéru. Materazzi tehdy sprostě urážel jeho matku i sestru a legendární záložník vypěnil. Později si sice celý konflikt vyříkali z očí do očí, ale s Materazzim se doteď neusmířil.

V Paříži stojí socha zobrazující celou situaci. Zidane se tehdy naklonil a hlavou udeřil do hrudi italského stopera. Materazzi se skácel k zemi, franzouzský kapitán byl vyloučený a po finále ukončil hráčskou kariéru.

Marco Materazzi v Paříži pózuje před sochou, která vyobrazuje jeho srážku se Zinedine ZidanemFoto Profimedia.cz

Materazzi, jenž se po finále stal francouzským národním nepřítelem, měl po letech dost odvahy, aby pod svou podobiznou v Paříži zapózoval. Dokonce snímek umístil na svůj Twitter.

"Musel jsem to vidět na vlastní oči a zjistit, zda jsem hezčí normálně, nebo tady na soše," řekl hráč, který poslední roky kariéry strávil v Interu Milán.

Socha Adela Abdessemeda se nelíbí každému. Někteří Francouzi ji berou jako provokaci na situaci, která ukončila kariéru fenomenálního fotbalisty.

Socha v Paříži, na který je vyobrazen Zinedine Zidane a Marco Materazzi
Socha v Paříži, na který je vyobrazen Zinedine Zidane a Marco Materazzi

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud