29. srpna 2015 • 14:27

Nejlepší fotbalistka Evropy Šašićová převzala trofej a ukončila kariéru

Autor: sh, oz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MONAKA | Tomu se říká skončit v nejlepším. Německá fotbalistka Célia Šašičová v Monaku převzala z rukou šéfa UEFA Michela Platiniho prestižní cenu pro Nejlepší fotbalistku Evropy za sezonu 2014/15 a hrdě přijala rámě, který je nabídl její mužský protějšek, fotbalový král Lionel Messi. Na jejím rozhodnutí ukončit v sedmadvaceti letech kariéru to ovšem nic nezměnilo.



Seděla vedle fotbalové modly Lionela Messiho, který vyhrál už podruhé ocenění pro nejlepšího fotbalistu starého kontinentu, bylo na ní patrné, jak je šťastná. Ale záměr ukončit kariéru a věnovat se rodině po boku svého chorvatského manžela Marko Šašiče, jehož si vzala před dvěma lety, se nic nezměnilo.

„Teď se mohu těšit na stejně krásné věci, fotbal budu sledovat jenom z dálky,“ stanovila si jasně priority bonnská rodačka.

Na trůn evropské fotbalové královny usedla s velkou převahou: získala 11 z 18 hlasů od novinářů zastupujících jednotlivé evropské země. 

„Nebylo moc co řešit. Šašićová byla před samotným hlasováním velkou favoritkou. Vyhrála s Frankfurtem Ligu mistryň a na mistrovství světa v Kanadě se stala nejlepší střelkyní. Pro její volbu navíc mluvil i fakt, že na tuto poctu kandidovala naposledy, po šampionátu v Kanadě ukončila kariéru s tím, že se chce věnovat svému studiu a má v plánu mateřství,“ okomentoval svoji volbu Ondřej Zlámal, fotbalový reportér serveru Czech 4 Sport, který v anketě zastupoval za Českou republiku.

Francouzka Amandine Henryová získala na druhém místě čtyři hlasy, třetí Němka Dzsenifer Marozsánová dostala na třetím místě o hlas méně.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud