27. srpna 2015 • 19:00

Messi ovládl ankety UEFA. Porazil Ronalda a vstřelil nejhezčí gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinec Lionel Messi rozšířil svou sbírku trofejí o vítězství v anketě UEFA o nejlepšího fotbalistu uplynulé sezony působícího v Evropě. Za barcelonským útočníkem skončili Portugalec Ronaldo z Realu Madrid a Messiho klubový spoluhráč Uruguayec Luis Suárez. Vítěz, který vzešel z hlasování novinářů z 54 členských zemí UEFA, dnes převzal trofej v Monaku v rámci losování nového ročníku Ligy mistrů.



Osmadvacetiletý Messi v minulé sezoně pomohl Barceloně ke čtyřem klubovým trofejím včetně té nejcennější. Celkem dal ve všech soutěžích dohromady 58 branek a zopakoval si vítězství v anketě z její premiéry v roce 2011.

Loňský vítěz Ronaldo se tentokrát musel spokojit s druhým místem. Dal sice ještě o tři góly víc než Messi, ale Real skončil v Lize mistrů v semifinále a i doma prohrál boj o titul s Barcelonou. Třetí Suárez měl také velký podíl na úspěšném tažení katalánského klubu.

Cenu pro nejlepší fotbalistku převzala Němka Celia Šašičová z Frankfurtu nad Mohanem, která letos ukončila kariéru.

Ještě před slavnostním vyhlášením získal Messi ocenění i od fanoušků. Jeho střelu do sítě Bayernu Mnichov v květnovém semifinále Ligy mistrů zvolili fanoušci nejhezčím gólem uplynulé sezony v soutěžích UEFA. Na jejím webu jí dalo hlas téměř čtyřicet procent z více než půl milionu hlasujících.

Messi tehdy svůj stý zápas v Lize mistrů oslavil dvěma góly. Při tom druhém předvedl opravdovou parádu, když kličkou posadil na zem Boatenga a přehodil brankáře Neuera. I v této anketě za ním skončil druhý jeho největší rival Ronaldo z Realu Madrid za gól do sítě Liverpoolu.

Také ocenění za nejlepší brankářský zákrok putuje do Barcelony. Marc -André Ter Stegen ho předvedl v semifinálové odvetě proti svým krajanům z Bayernu. Nejprve reflexivně vyrazil střelu Lewandowského a pak míč mířící do sítě vyhmátl těsně na brankové čáře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud