Stanislav Hrabě
28. srpna 2015 • 14:30

Messi převzal trofej, plánuje zlepšit penalty. Pozve si Panenku?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MONAKA | S blaženým úsměvem převzal od šéfa evropského fotbalu Michela Platiniho trofej pro Nejlepšího fotbalistu Evropy za ročník 2014/2015, přijal gratulace od obou poražených barcelonského spoluhráče Luise Suáreze a Cristiana Ronalda, jemuž cenu uzmul. Pak však argentinský reprezentant Lionel Messi přiznal, že má co zlepšovat. Především se chce zaměřit na proměňování pokutových kopů.



„Já se mám pořád v čem zlepšovat,“ uznal nový evropský fotbalový král Lionel Messi , že si zdaleka nepřipadá dokonalý. „Každý rok na něčem pracuji, o čem vím, že může být lepší,“ prokázal, že umí být k sobě kritický. „To platí i o proměňování penalt,“ odhalil jednu ze svých slabších stránek.

Kde by mohl sehnat učitele? Určitě by jím mohl být československý internacionál Antonín Panenka , kantor nejpovolanější. On v penaltovém rozstřelu ve finále ME 1976 proti Spolkové republice Německo předvedl svůj dloubák, jenž se natrvalo zapsal do historie pod názvem Panenka. Ostatně dnešní prezident Bohemians Praha před dvěma lety přiletěl na slavné El Clásico, kde dvěma největším hvězdám současnosti Messimu a Ronaldovi přes média radil, jak se při pokutových kopech chovat.

Z čerstvého zvolení porotou 54 novinářů, zástupců všech členských zemí UEFA (za Českou republiku hlasoval deník Sport), za evropského fotbalového krále, měl Messi pochopitelně radost. „Jsem šťastný, že jsem tuto cenu dostal. Musím za ní poděkovat hlavně svým spoluhráčům. Je symbolem konce dobré sezony a věřím, že i začátkem nové, ve které budu chtít dosáhnout stejných úspěchů,“ řekl.

A dokázal i odpovědět, v čem spočívá síla Barcelony. „Drží se stejné filozofie. Hrajeme už několik sezon stejným stylem a ten nám pomáhá dosáhnout toho, co chceme. Proto máme stejné ambice a budeme chtít Ligu mistrů znovu vyhrát. Je to trofej, která je velice důležitá,“ stanovil celému mužstvu cíl znovu dobýt nejprestižnější klubovou soutěž.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud