25. září 2015 • 14:43

Mají v rukou hvězdy i miliony. SEDM nejbohatších fotbalových agentů

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejbohatší agent Jorge Mendes (vlevo) a jeho nejdůležitější klient Cristiano Ronaldo. Druhým mezi agenty je Jonathan Barnett (vpravo)Nejbohatší agent Jorge Mendes (vlevo) a jeho nejdůležitější klient Cristiano Ronaldo. Druhým mezi agenty je Jonathan Barnett (vpravo)FOTO: Koláž iSport.cz

    Mnoho fotbalových trenérů i funkcionářů je nemá v lásce, ale hráči na ně nedají dopustit. Agenti jsou nedílnou součástí velkého byznysu, kterým fotbal v dnešních dnech je. O své klienty se starají a tvrdě pro ně vyjednávají nejlepší možné přestupy a podmínky. Zároveň jsou za to náležitě odměněni. Podívejte se na 7 nejbohatších fotbalových agentů současnosti podle magazínu Forbes.

  • 7. Thomas Kroth

    Nejslavější klienti: Manuel Neuer, Aleksander Dragovič, Shinji Kagawa, Sebastian Rode, Jose Holebas

    Cena všech přestupů: 5,4 miliardy korun
    Provize: 543 milionů korun 

    V kariéře odehrál desítky zápasů v bundeslize, nastupoval i za Borussii Dortmund. Po ni se vrhl na dráhu agenta a i v této oblasti je úspěšný. Jeho vlajkovou lodí je nejlepší gólman světa Manuel Neuer.

    Manuel Neuer je klíčovým klientem Thomase Krotha Manuel Neuer je klíčovým klientem Thomase KrothaFoto Reuters

  • 6. Fernando Felicevich

    Nejslavější klienti: Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Claudio Bravo, Gary Medel

    Cena všech přestupů: 5,4 miliardy korun
    Provize: 555 milionů korun 

    Výrazně mu pomohl úspěch Chilanů na MS v Brazílii, protože zastupuje hned několik chilských fotbalistů. Ti jsou nyní v kurzu. V létě zkompletoval velký přestup hvězdy Juventusu Artura Vidala do Bayernu Mnichov.

    Alexis Sánchez je jedním z nejslavnějších klientů Fernanda Feliceviche Alexis Sánchez je jedním z nejslavnějších klientů Fernanda FelicevicheFoto Reuters

  • 5. Mino Raiola

    Nejslavější klienti: Paul Pogba, Henrikh Mkitarhyan, Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Romelu Lukaku, Mario Balotelli

    Cena všech přestupů: 6,9 miliardy korun
    Provize: 692 milionů korun 

    Extravagantní agent, který volí místo padnoucího obleku teplákovku. Jeden z jeho nejslavnějších klientů, Zlatan Ibrahimovic, ho považuje za klíčovou postavu ve své kariéře. Zastupuje i jeden z největších mladých klenotů současnosti Paula Pogbu.

    Zlatan Ibrahimovic nedá na Mina Raiolu dopustit Zlatan Ibrahimovic nedá na Mina Raiolu dopustitFoto Reuters

  • 4. Jose Otin

    Nejslavější klienti: Vitolo, Fernando Torres, Javi Martínez, Jesús Navas, Pedro, Raul García, Nacho Monreal 

    Cena všech přestupů: 7,1 miliardy korun
    Provize: 710 milionů korun

    Agent, který zastupuje hned několik „španělských perel“. Asistoval při tehdy rekordním přestupu Fernanda Torrese z Liverpoolu do Chelsea. Zařídil také nejdražší přestup do bundesligy, kam přestoupil Javi Martínez (Bayern). Naposledy byl vidět v létě při přesunu Pedra z Barcelony do Chelsea.

    Jose Otin pomáhal při přestupu Pedra do Chelsea Jose Otin pomáhal při přestupu Pedra do ChelseaFoto Reuters

  • 3. Volker Struth

    Nejslavější klienti: Marco Reus, Mario Götze, Toni Kroos, Benedikt Höwedes, Sidney Sam, Omer Toprak, Gonzalo Castro, Josip Drmic.

    Cena všech přestupů: 10,3 miliardy korun
    Provize: 1 miliarda korun

    Je libo německou hvězdu? Ve většině případů jděte za Volkerem Struthem. Pomáhal například při přestupu Toniho Kroose do Realu Madrid či při nečekaném a velmi sledovaném odchodu Maria Götzeho z Dortmundu do Bayernu. Zastupuje i Marca Reuse, o kterého je zájem v celé Evropě.

    Mario Götze je klenotem agenta Volkera Strutha Mario Götze je klenotem agenta Volkera StruthaFoto Michal Beránek (Sport)

  • 2. Jonathan Barnett

    Nejslavější klienti: Gareth Bale, Joe Hart, Wojciech Szczesny, Scott Sinclair, Luke Shaw, Rafael, Glen Johnson, Phil Jagielka, Adam Lallana, Ashley Cole, Sylvain Distin, Patrick Roberts, Richard Wright

    Cena všech přestupů: 10,6 miliardy korun
    Provize: 1,1 miliardy korun

    Pomáhal zařídit jeden z nejdražších přestupů světa, to když si Real Madrid vyhlédl v Tottenhamu jeho agenta Garetha Balea. Zastupuje i další hvězdy a talenty v Premier League.

    Jonathan Barnett Jonathan BarnettFoto Profimedia.cz

  • 1. Jorge Mendes

    Nejslavější klienti: Cristiano Ronaldo, James Rodríguez, Eliaquim Mangala, Pepe, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Diego Costa, Thiago Silva, Tiago, Radamel Falcao, Ángel di María, David de Gea, José Mourinho.

    Cena všech přestupů: 23,1 miliardy korun
    Provize: 2,3 miliardy korun

    Jasný vládce fotbalových agentů! Nejslavnější klient Jorgeho Mendese, Cristiano Ronaldo, je kapitola sama pro sebe. Oba jsou si velmi blízcí, portugalský kanonýr mu jako svatební dar koupil ostrov v Řecku.

    Mendes ale zastupuje i další hvězdy jako Jamese Rodrígueze, Ángela di Maríu, Diega Costu, Thiaga Silvu či Davida de Geu. A také trenéra Josého Mourinha. Legendární Sir Alex Ferguson ho označil za „jednoznačnou jedničku“ mezi agenty.

    Hráčský manažer Jorge Mendes je mnohými považován za nejmocnějšího muže ve fotbale Hráčský manažer Jorge Mendes je mnohými považován za nejmocnějšího muže ve fotbaleFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud