28. června 2018 • 08:18

Další kolotoč ve Sportingu: Mihajlovičovi po 9 dnech zrušili smlouvu!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Sporting Lisabon jen devět dnů po příchodu Siniši Mihajloviče opět hledá nového trenéra. Slavný portugalský tým srbskému kouči po víkendovém odvolání klubového prezidenta zrušil smlouvu. Pokračuje tak zemětřesení, které vyvolalo květnové napadení hráčů fanoušky během tréninku.



Devětačtyřicetiletý bývalý trenér AC Milán či srbské reprezentace Mihajlovič se minulý týden v pondělí dohodl v Lisabonu na tříleté smlouvě. "Sporting se rozhodl ukončit jeho zkušební dobu a kontrakt zrušit," řekl nový prezident José Sousa Cintra ve středu na tiskové konferenci.

Ve funkci Cintra nahradil Bruna Carvalha, jehož odvolala sobotní valná hromada. Právě Carvalho prý štval proti hráčům fanoušky. Zhruba 50 maskovaných mužů napadlo fotbalisty i realizační tým v polovině května v tréninkovém centru, ozbrojeni byli tyčemi a řemeny. Někteří hráči byli zraněni.

Devět fotbalistů i původní trenér Jorge Jesus následně z klubu odešli. Radikální příznivce naštvala porážka v závěrečném ligovém kole s Marítimem, která Sporting stála konečné druhé místo v tabulce a tím i postup do Ligy mistrů, který navíc vybojoval městský rival Benfica.

Nového trenéra chce klub představit v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud