16. srpna 2019 • 14:50

Neymar (se) zlevňuje. Vzdá se kvůli návratu do Barcelony stovek milionů?

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě přes dva týdny má Neymar na to, aby si vymohl odchod z PSG. Nejdražší hráč světa má v Paříži smlouvu ještě na dva roky, jenže chce pryč a v Parku princů ho nechtějí ani fanoušci. Nejvážnějšími zájemci jsou španělští rivalové Barcelona a Real Madrid, jenže Francouzský klub chce z odchodu své hvězdy vytřískat co nejvíc. Celé vyjednávání tak připomíná velkou pokerovou partii velmi bohatých hráčů. A zasahuje do ní i ten, o koho se hraje.



Manažeři katalánského giganta letěli do Paříže, aby dali PSG na Neymara několik nabídek, ta nejštědřejší měla být na 100 milionů eur a Philippeho Coutinha nebo Ivana Rakitiče k tomu, jenže arabští majitelé PSG všechny odmítli. Za Brazilce dali rekordních 222 milionů euro a aktuálně nabízené částky jim jsou málo. Barcelonu zase tlačí podmínky finančního fair-play.

Vstříc měl Barceloně vyjít i sám Neymar, přestože si přestup do PSG před dvěma lety sám vymohl. „Hráč souhlasil se snížením svého platu ze 38 milionů eur ročně na 23 milionů,“ prohlásil v podcastu BBC španělský novinář Guillem Balague, který zná okolnosti vyjednávání.

Neymar je tak odhodlaný vzdát se 40 procent svého platu a v přepočtu 390 milionů korun ročně. 

Katalánci se snaží Neymara získat. Lionel Messi, Gerard Pique and Luis Suárez ho chtějí zpět a své důvody má i nejvyšší šéf. Josep Maria Bartomeu  má dva roky do konce mandátu a chce za sebou zanechat velký odkaz. Dokážete si představit, že ke všem trofejím a jménům by si přidal i návrat Neymara,“ prohlásil Balague.

Probíhající jednání potvrdil i sportovní šéf PSG Leonardo. Zato kouč Barcy Valverde je „spokojený se sestavou, kterou má.“ Jedná i Real Madrid, který má s vedením PSG lepší vztahy, ten by rád by jako hráčskou kompenzaci nabídl Garetha Balea, jenže toho v Paříži nechtějí. A on nechce z Realu. „Je to velká pokerová partie plná blafování,“ řekl novinář.

Jasné je jen to, že i pokud by k přestupu došlo, nemohl by se Neymar zapojit do hry rovnou, aby zaskočil za zraněného Lionela Messiho. Po zlomenině kosti v nártu stále trénuje individuálně, i když jeho šéf Leonardo se dušuje, že je úplně v pořádku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud