Jan Podroužek
31. října 2019 • 05:00

Král do Anglie? Kluby se jezdí dívat, říká Kisel. Z přestupu by těžila i Slavia

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dle fotbalových „zákonů“ jistě ne v zimě, ale třeba v létě by zase mohl Alex Král (21) změnit adresu. Český záložník má být na seznamu letních posil několika klubů včetně anglického Evertonu pro sezonu 2020/2021. Z případného rance peněz by měla radost i Slavia, která ho na konci srpna do Spartaku Moskva pouštěla, vyjednala si totiž nárok na procenta z příštího přestupu.



Může to vzít pěkně hopem, ale s tím tak trochu Alex Král do Spartaku Moskva v létě mířil. „Je v klubu spokojený, jsme přesvědčení, že je to správný krok v jeho kariéře,“ říká Králův manažer Karol Kisel z agentury K2K Sports.

Naráží na to, že právě posun ze Slavie do podle koeficientu šesté nejlepší ligy Evropy se brzy může mladému záložníkovi bohatě vyplatit.

Tomu nahrává zpráva, se kterou vyjel britský zpravodajský web ClubCall, tedy že na Krále se měli přijet podívat skauti z Evertonu a dalších anglických klubů. Konkrétně byli přítomni na moskevském derby Lokomotiv - Spartak, které hosté s českým záložníkem v sestavě vyhráli překvapivě drtivě 3:0, a Krále si očíhli i při nedávném reprezentačním srazu během povedeného utkání Česko–Anglie (2:1).

„Není to žádné tajemství, takže nemá cenu to popírat, na Alexe se skutečně jezdí dívat kluby nejen z Anglie, ale i z jiných zemí,“ přiznal bez větších detailů hráčův manažer Karol Kisel.

Král se dostal poprvé vážněji do kontaktu se zahraničními zájemci ještě před svým návratem do Slavie, z Teplic ho chtěl na podzim 2018 vykoupit francouzský Girondins Bordeaux, z čehož nakonec sešlo.

Tvrdík: Čtvrt miliardy v plusu

Nakonec ho za sumu lehce přesahující dvacet milionů korun přece jen získala jeho „rodná“ Slavia, a když ho za pouhých osm měsíců prodávala do Spartaku za přibližně 310 milionů korun, stihla si s Rusy vyjednat i procenta z příštího prodeje. Takže na případném dalším Králově posunu může významně finančně participovat.

„Klub v čistém vydělal po odečtení vstupní investice a odvodu z procent na hráči přes 250 milionů korun a to je nový rekord Slavie. Klub dostává i procenta z dalšího prodeje a další bonusy,“ odhalil něco ze srpnových jednání šéf „sešívaných“ Jaroslav Tvrdík.

Z hlediska zavedených fotbalových pravidel je každopádně přestup českého reprezentanta možný nejdřív až v letním termínu, tedy po sezoně, protože hráč v jednom ročníku nesmí nastoupit za více než dva kluby.

„Proto se aktuálně podobnými věcmi nezabýváme, řešíme hlavně to, aby se Alex trvale prosadil do sestavy ve Spartaku, získal pevné místo a zlepšoval se,“ říká příkladně Kisel.

Pod novým koučem Domenikem Tedeskem se to Královi daří. Německý trenér přišel k týmu před necelými dvěma týdny, obě ligová utkání s Kazaní a na Lokomotivu absolvoval slávistický odchovanec celá a Spartak z nich vytěžil čtyři body.

Pokud záložník bude u zlepšených výsledků „Narodnoje komandy“, jak se Spartaku přezdívá, pravidelně, je pravděpodobné, že vzhledem k jeho stále nízkému věku a technickým a atletickým dispozicím o něj bude zájem i v nejlepších ligách Evropy.

Časopis Sport GÓÓÓL - to nejzajímavější ze zahraničního fotbalu: profily hráčů, novinky, tipy, plakáty, dárky. Aktuální číslo ONLINE zde »

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud