Jonáš Bartoš
20. září 2021 • 13:18

Messi a Ronaldo v nových klubech: trable, střídání i královský vstup

Vstoupit do diskuse
0
  • Co ukázali Lionel Messi a Cristiano Ronaldo po přestupech do PSG a Manchesteru United?Co ukázali Lionel Messi a Cristiano Ronaldo po přestupech do PSG a Manchesteru United?FOTO: Koláž iSport.cz

    LM 10 a CR7. Výjimečné značky světového fotbalu, dohromady 11 Zlatých míčů. Fotbaloví králové Lionel Messi a Cristiano Ronaldo v závěru svých fenomenálních kariér změnili kluby. Vystoupili z komfortní zóny a vrhli se do dalšího dobrodružství. Jak vypadá jejich start v pařížském PSG, respektive v Manchesteru United?

  • RONALDO: královský vstup do United

    Návrat domů, tak lze nazvat Ronaldovu misi v Manchesteru United. Portugalský fenomén se v 36 letech vrátil do klubu, kde vystoupal mezi největší světové hvězdy. Start na Old Trafford těžko mohl zinscenovat lépe - dvěma góly přispěl k demolici Newcastlu (4:1), trefil se i v dalších zápasech proti Young Boys (1:2) a West Hamu (2:1). „Každý zápas v Premier League je úžasná válka o tři body,“ pochvaloval si vstup do nejtěžší ligy světa.

  • MESSI: střídání a domácí frustrace

    Přechod do nového klubu zažívá poprvé. Po návratu z dovolené dostal v PSG čas na dotrénování, adaptaci, trenéři nechtěli nic uspěchat. Ostrá domácí premiéra přišla v nedělním šlágru s Lyonem (2:1). Messi vletěl do zápasu se vší vervou a energií, v první půli vládl dění na hřišti. Gól ale nedal, z přímého kopu napálil spojnici. Čtvrt hodiny před koncem ho ale trenér Mauricio Pochettino šokoval vyndáním ze hry. Nepodání ruky, kyselý obličej a evidentní frustrace znamená rozpačitý start francouzské kapitoly. Více čtěte ZDE 

  • RONALDO: 111 tref a reprezentační rekord

    Nástupu na Old Trafford předcházela reprezentační pauza. Ronaldo, narozdíl od jiných hvězd, i v pokročilém sportovním věku zvládá také program národního týmu. Pro Portugalsko mu hoří srdce, v kvalifikačním duelu proti Irsku (2:1) dvakrát skóroval, zařídil své zemi tři body a navíc překonal výjimečný milník. Šestatřicetiletá hvězda vylepšila svou bilanci v národním mužstvu na 111 zásahů. O dva góly tím překonala světový rekord Íránce Alího Daeího. 

  • MESSI: snový hattrick a překonání Pelého

    Ani Lionel Messi ještě nezahodil reprezentační dres. Vášeň k Argentině vzrostla ještě víc po zisku Copa Amériky, čímž pro svou zemi konečně vybojoval vytouženou velkou trofej. Kvalifikační pouť na světový šampionát do Kataru začal famózně. Domácí publikum uhranul třemi brankami proti Bolívii (3:0) a téměř dokonalým výkonem. Díky sedmému hattricku v národním týmu má na kontě 79 branek a dosavadní jihoamerické maximum brazilské legendy Pelého překonal o dva góly. „Dokonce se mi o tom zdálo. Je to opravdu výjimečné, jak se to všechno nakonec sešlo,“ prohásil dojatý čtyřiatřicetiletý střelec.

  • RONALDO: pan Nepostradatelný

    Jak zapadne? Zvládne ve 36 letech bláznivé tempo Premier League? Pomůže United, nebo týmu spíš uškodí? Otázek při vstupu do náročné ligy zůstávalo mnoho. Ronaldo zatím stihl dva zápasy, které zvládl bravurně. Tým na svém navrátilci okamžitě postavil celou hru, spoléhá na jeho zakončení, vášeň a nekonečné odhodlání. Portugalský útočník regoval po svém - góly. Byť je jeho druhá etapa na Ostrovech teprve na začátku, odstartoval skvěle. A jako všude jinde bude hra postavena na něm. Byť nemusí být velkou část utkání vidět, v koncovce je stále fenomenální a ještě může dokázat velké věci. Hlavní ambicí jsou logicky tituly a týmové vavříny.

  • MESSI: v pozadí dalších hvězd?

    Na Ronaldovi v Manchesteru staví celý tým i taktiku, Messi si musí zvykat na trochu jinou roli. V PSG se dal dohromady mimořádný útočný trojzubec, kde vedle argentinského šutéra nastupují i Mbappé a Neymar. Tedy další hvězdy patřící zcela jistě do první desítky nejlepších útočníků světa. A též hráči s velkým egem žádající si svůj prostor. Messi už v duelu proti Lyonu přenechal penaltu Neymarovi, koncovku nebude brát jen sám na sebe. Ve hře dokáže být stále dominantní, je ale možné, že osobní čísla už nebudou tak dechberoucí, jako ve zlaté barcelonské éře.

  • RONALDO: odevzdaná sedmička

    S nástupem prvotřídní vězdy jsou spojené i ekonomické aspekty. Z Ronalda se stal v United reklamní trhák, největší lákadlo pro všechny fanoušky. Edinson Cavani se dobrovolně vysvlékl ze sedmičky a oblíbené číslo odevzdal portugalskému navrátilci. Už jen tím, kolik Ronaldo klubu vydělá na aktivitách mimo fotbal, se ekonomicky bohatě vyplatí.

  • MESSI: šílenství na úvod a nová třicítka

    Ve chvíli oznámení nečekaného transferu Paříž explodovala. Celé město vítalo novou hvězdu, jde o vrchol éry, kterou v klubu nastartovali bohatí arabští šejkové. Na Messiho počest se rozsvítila Eiffelova věž do kubových barev. Číslo třicet, které oblékl na nové adrese, chce najednou nosit každý ve městě. Jen s tím, že fanoušci si na nové dresy v Paříži musí počkat, první várka se prodala hned v první den Argentincova přestupu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud