19. ledna 2023 • 21:50

Ronaldo vs. PSG: varování pro Ramose i šrám od Navase. A miniduel vyhrál...

Autor: Matěj Setíkovský
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Premiérový start i góly na půdě Saúdské Arábie má za sebou Cristiano Ronaldo. Novopečená hvězda místní ligy v dresu jejího výběru změřila síly v přátelském klání s PSG. Duel měl hodně exhibiční nádech, ale rozhodně bavil. CR7 dal dva góly, jeho věčný soupeř z dob rivality Real vs. Barcelona Lionel Messi pálil jednou, ale slavil vítězství 5:4. Show nebyla k vidění jen na hřišti, ale i po skončení zápasu. Co všechno velká sláva v Rijádu s účastí dalších hvězd světového fotbalu přinesla?

  • Miniduel s Messim pro CR7

    Obě dnes už legendy současného fotbalu na hřišti vydržely lehce přes hodinu. Messi sice skóroval jako první, když po pěkné akci s Neymarem udeřil už ve třetí minutě. Pak už v minisouboji pálil pouze Ronaldo, který ve 34. minutě proměnil penaltu (PSG kopalo dvě, ale Messi nezahrával). Hostím sice vedení ještě v prvním poločase vrátil Marquinhos, ale skóre po 45 minutách bylo zásluhou CR7 2:2. Nejprve si naskočil na hlavičku a orazítkoval tyč, ale při dorážce byl pohotovější než obrana PSG a levačkou srovnal. I když šlo jen o přátelský zápas s velmi exhibičním nádechem, souboj dvou veličin světového fotbalu bavil. Ronaldo byl nakonec vyhlášen mužem zápasu. Viděli jsme bývalé rivaly z La Ligy proti sobě naposledy?

    Možná poslední souboj velikánů Cristiana Ronalda a Lionela Messiho Možná poslední souboj velikánů Cristiana Ronalda a Lionela MessihoFoto ČTK / AP / Hussein Malla

  • Střet s bývalými parťáky

    Lákavý nebyl jen souboj Ronaldo vs. Messi. Fanoušci Realu jistě sledovali i střety CR7 s bývalými parťáky z Madridu Sergiem Ramosem a Keylorem Navasem. Za PSG navíc naskočili i spoluhráči z portugalské reprezentace Vitinha, Renato Sanches, Nuno Mendes a Danilo Pereira. Ale zpátky k Navasovi a střetu s ním. A to doslova. Navas totiž v prvním poločase při výskoku a pokusu vyboxovat míč trefil portugalskou star. Ronaldovi zanechal pod okem malý šrám. Ten souboj přešel bez problému, protože se mu díky tomu naskytla příležitost skórovat z penalty. Tu zužitkoval a Ramose s Navasem pak pokořil ještě jednou.

    Cristiano Ronaldo proměnil penaltu po té, co byl faulován brankářem Keylorem Navasem Cristiano Ronaldo proměnil penaltu po té, co byl faulován brankářem Keylorem NavasemFoto ČTK / AP / Hussein Malla

  • Varování pro Ramose

    Už před zápasem se hodně sledovalo, jak se Messi s Ronaldem pozdraví. Nešlo o nic velkého, ale kamery zachytily úsměvný moment právě s Ramosem. CR7 se se španělským stoperem objímal a přitom mu něco pošeptal do ucha. Ze záběrů je patrné, o co šlo, protože obránce PSG okamžitě s úsměvem vyndal naúšnici, na kterou předtím zapomněl. Na hřišti se pak logicky potkávali častěji, Ramosova chyba navíc Portugalcovi pomohla u gólu na 2:2. Po hlavičce do tyče totiž při pokusu o odkop stoper promáchl a Ronaldo nabídnutou šanci k dorážce využil.

    VIDEO: Pozdrav s Ramosem v čase 0:24.

    Premiéra CR7 v Arábii: dva góly, ale prohra s PSG 4:5. Pálil i rival Messi
    Video se připravuje ...

  • Argentinský kat trápil hvězdy PSG

    Brankář Muhammad Uvaís po necelých dvou měsících čelil znovu Lionelu Messimu. Tentokrát však neúspěšně. Argentinský kat, který pomohl Saúdské Arábii na MS v Kataru v prvním zápase ve skupině porazit favorita 2:1, tentokrát neuspěl, i když hvězdy PSG trápil. Podobně jako na mundialu ho jako první překonal už ve třetí minutě právě LM10. Míč lovil ze sítě ještě čtyřikrát, ale několikrát parádně zasáhl proti Neymarovi a dost dlouho trápil i Kyliana Mbappého. Ten si na něj nepřišel zakončením po kombinaci zblízka, ani obstřelem z levé strany. Francouzská hvězda ho nakonec překonala z penalty, což ovšem neplatilo o té brazilské. Uvaís skvěle přečetl úmysly Neymara, který pokutový kop navíc zahrál dost mizerně.

  • Divočina a medaile pro všechny

    Zápas hvězd Al-Nassru a Al-Hilalu proti PSG sledovalo v Rijádu 68 tisíc diváků. A o zábavu měli fanoušci postaráno. Viděli devět branek, prosazovaly se i hvězdy, třikrát se kopala penalta a červenou kartu dostal Juan Bernat. Zábava ovšem pokračovala i po skončení duelu. Nejprve rozhodčí a následně i oba týmy nakráčely na podium pro medaile, v úplném závěru fotbalisté pařížského velkoklubu převzali trofej a započaly oslavy jako po vítězství na náročném a prestižním turnaji. Závěr doprovodila ohňostrojová show, jaká není k vidění ani po triumfu v Lize mistrů či na mistrovství světa. Saúdové zkrátka prezentovali, jak dokážou být okázalí.

    Fotbalisté PSG po zápase dostali trofej a oba týmy i rozhodčí medaile Fotbalisté PSG po zápase dostali trofej a oba týmy i rozhodčí medaileFoto Reuters

    Kylian Mbappé s trofejí za vítězství v přátelském zápasu proti hvězdám saúdskoarabské ligy Kylian Mbappé s trofejí za vítězství v přátelském zápasu proti hvězdám saúdskoarabské ligyFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud