Pavel Hartman
Premium
19. března 2023 • 04:40

Vaclík o štacích v cizině: Druhá liga, ale jiný svět. Sevillu jsme milovali

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarsko, Španělsko, Řecko, ale vysněný Albion mezi zahraničními štacemi scházel. Od ledna to neplatí. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík zamířil z Atén na půlroční záskok do Huddersfieldu, reklamy na viktoriánskou Anglii. „Moc se mi tu líbí,“ říká. Na Ostrovech má zatím pech. Než se stačil rozkoukat, poslalo ho mimo hru zranění. Operované rameno, kvůli kterému musel oželet fotbalový podzim, sice drží, ale ozvala se třísla.



Teď už je Tomáš Vaclík fit a neskrývá nadšení ze splnění klukovského snu.
„Je to tu přesně tak, jak jsem si představoval. Jediné, co mi chybí, je rodina,“ říká s plamínky v očích v kavárně kousek od tréninkového centra Huddersfield Town, klubu bojujícího o přežití v Championship, druhé nejvyšší anglické soutěži.

Proč jste tu za slaměného vdovce?
„Je to kvůli škole. Mladší ještě nechodí, té jsou tři, nedávali jsme ji do školky, protože jsme nevěděli, jak to dopadne. Ale starší navštěvuje v Aténách skvělou mezinárodní školu, ze které jsme ji nechtěli vytrhávat. Udělala velký pokrok v angličtině. Navíc už zmeškala dva měsíce docházky, když jsem byl marodit na podzim v Praze s ramenem. Ale holky tu byly na pololetní prázdniny a pak přiletí zase v dubnu na tři týdny, protože v Řecku jsou velikonoční prázdniny.“

Koukám, že to je složité na logistiku.
„A ještě bude. V Aténách máme bydlení do konce května. Tady skončíme osmého, pak poletím zpátky do Řecka, kde všechno zabalíme a uvidíme, co bude dál.“

Jak se vůbec seběhlo vaše stěhování do Anglie?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud