Jakub Plaskura
Premium
5. července 2023 • 17:45

Stejskal (21) o konci v Salcburku: Křivdu necítím, teď chci chytat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrodružství v Salcburku ukončil bez jediného startu za A-tým v soutěžním zápase. Teď se Adam Stejskal (21) posouvá dál. Přestoupil do skromnějšího a rodinného WSG Tirol, který poslední ročník rakouské bundesligy zakončil na 9. místě. Klub sídlí v městečku Wattens, kde žije necelých osm tisíc obyvatel. „Porvu se o post jedničky,“ hlásí odhodlaně.



Když jsme spolu naposled mluvili v zimě, vypadalo to nadějně, že byste se aspoň tu a tam podíval do branky Salcburku. Teď je vše jinak a už jste v Tirolu. Proč to neklaplo?
„Určitě byl důvodem fakt, že liga byla vyrovnanější a až nějaká dvě kola před koncem jsme měli jistý titul. Potom se trenér rozhodl dát šanci třetímu gólmanovi, kterým je tamní legenda Alexander Walke. Ve čtyřiceti končil aktivní kariéru, takže jsem to samozřejmě chápal. Ale jinak se trenér rozhodl dohrát sezonu naplno.“

Jak moc mrzí takový konec v Salcburku?
„Mrzí mě to samozřejmě hodně, přípravu před jarní částí jsem měl dobrou. Snad tři zápasy, které jsem odchytal před prvním mistrákem, jsem nedostal gól, takže zklamání, že šance nepřišla. Bylo mi jasné, že dokud nebude rozhodnuto o titulu, tak budu připraven jako dvojka, kdyby se něco přihodilo. Jak jsem říkal, smůla byla i to, že jsme hráli o titul tentokrát skoro až do konce, na což v Salcburku nebyli zvyklí.“

Žádný start v ostrém zápase nepřišel v A-týmu za celou dobu vašeho působení v klubu. Cítíte křivdu?
„Křivdou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud