Pavel Kalouš
4. července 2013 • 16:34

Pardubice rozstřílely Slavii a teď ji vyčítají: Podvedli jste nás!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazili slavného soupeře, jenže místo hřejivého pocitu zůstala v Pardubicích po debaklu Slavie 1:5 paradoxně hořká pachuť. Druholigový tým totiž slávistům vyčítá, že k utkání přijeli jen s juniory. „Byli jsme podvedeni stejně jako naši příznivci,“ zlobí se sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.



Pro pardubický klub to měl být fotbalový svátek, za který od fanoušků vybírali vstupné 50 korun. Jenže kvůli soupisce Slavie, která měla k té ligové stejně daleko jako „sešívaní“ k titulu, nezachránil pokažené odpoledne ani cenný skalp zvučného soupeře.

„Lze jen těžko popsat naše pocity a zklamání ze sestavy soupeře. Vůbec jsme netušili, že přijede rezervní tým,“ prohlásil Zavřel na webových stránkách druholigového klubu.

Slavia měla utkání v Pardubicích domluvené dlouho dopředu, kvůli nečekané pozvánce k cestě do Švýcarska na páteční utkání s Young Boys Bern však na poslední chvíli změnila plány a na východ Čech ve středu vyrazila s týmem poskládaným jen z juniorů a dorostenců.

Z ligového týmu přijel se Slavií jen Martin Hurka a Luboš Tusjak, jména ostatních hráčů na hřišti pak natěšeným divákům vůbec nic neříkala. A to se na utkání přišlo podívat téměř tisíc fanoušků.

„Dopoledne se dotazoval náš sekretář sportovního ředitele Slavie pana Držmíška na nominaci. Bylo mu potvrzeno, že přijede A-tým s výjimkou několika opor. Realitu jsme se dozvěděli až při sepisování zápisu, teprve tehdy jsme zjistili, že není vše dle naší domluvy,“ tvrdí Zavřel.

Právě proto má z vítězství nad Slavií smíšené pocity. „Je to velká škoda pro fanoušky, kteří si ve středu odpoledne našli cestu na stadion Pod Vinicí. Příliš jsem jednání Slavie neporozuměl a hodně mě mrzí, že to de facto poškodilo náš klub,“ nechápe pardubický šéf.

Fanoušci jeho klubu se totiž údajně cítili podvedeni a svůj vztek si vylévali na pardubickém vedení. „Po zápase mi přicházely sms zprávy od nespokojených návštěvníků, že to od FK Pardubice nebylo fér, že jsme je oklamali. Těžko se teď vysvětluje, že jsme byli stejně podvedeni, jako naši příznivci,“ dodává Zavřel.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Fotbalisté Slavie začali letní přípravu, Martin Fenin lituje odchodů Skácela a Hubáčka
Fotbalisté Slavie začali letní přípravu, Martin Fenin lituje odchodů Skácela a Hubáčka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud