10. července 2007 • 00:00

Livingston angažoval dva Čechy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští fotbalisté budou od nové sezony působit na ostrovech. Jakub Hottek a Tomáš Pešír přicházejí do skotského klubu FC Livingston a chtějí mu pomoci k návratu mezi elitu.



Druholigový skotský klub FC Livingston angažoval dva české fotbalisty. Čtyřiadvacetiletý záložník Jakub Hottek z Viktorie Žižkov podepsal dvouletou smlouvu a o dva roky starší útočník Tomáš Pešír z Mostu přichází na půlroční hostování s následnou opcí. Tým hrající v černožlutých barvách opustil nejvyšší skotskou soutěž před rokem a vedení mužstva se chce v následující sezoně mezi elitu vrátit. "Ve druhé lize je ale osm týmů se stejným cílem, a tak to bude hodně těžké. Určitě bych se tu chtěl prosadit a zůstat i déle," řekl ČTK Pešír, který se s týmem připravuje už týden. "Tréninky jsou zde třeba dvouapůlhodinové a v obrovském tempu," hlásil první poznatky z ostrovního fotbalu Pešír, který v české lize odehrál v barvách Slavie Praha, Blšan a Mostu 128 zápasů, v nichž vstřelil deset branek. Vedle toho má zkušenosti i z ročního angažmá v tureckém Kayserisporu. Pro Hottka je naopak Livingston první zahraniční štací. Odchovanec Slavie Praha začal hrát první ligu ve Viktorii Žižkov v roce 2003, jednu sezonu strávil v Blšanech, ale nasbíral celkem jen 34 prvoligových startů s jednou vstřelenou brankou. Do Skotska odešel z Viktorie Žižkov, v posledním roce ale více marodil a spíše hrál za rezervní tým.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud