1. srpna 2007 • 00:00

Bohemians věří v lize v záchranu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Dolíček se během měsíce změnil k nepoznání, kádr "Bohemky" zůstal téměř totožný jako v druhé lize. Přesto vedení Bohemians 1905 sní o záchraně v lize.



Se skromnými cíly vstupují fotbalisté Bohemians 1905 do nadcházejícího ročníku první ligy. Jako nováček nejvyšší soutěže se chtějí "klokani" udržet mezi českou elitou a vyhnout se záchranářským starostem. Vršovický klub bude spoléhat na tradiční zbraně - agresivitu a nasazení a na podporu diváků v nově zrekonstruovaném stadionu v Dolíčku. Právě fanoušci byli jedním z hlavních aspektů jarního tažení Bohemians druhou ligou, které vyvrcholilo až v nečekaný návrat mezi fotbalovou elitu. Bouřlivé oslavy však brzy vystřídaly horečné přípravy na první ligu, na něž měl klub z Vršovic pouze něco málo přes měsíc. Také proto vstupují Bohemians do ligy s malými ambicemi. "Jsou velice skromné. Pro nás bude sezonu úspěšná, když první ligu pro Bohemku zachováme," řekl na dnešní tiskové konferenci Zbyněk Busta. Ten do doby, než si udělá odpovídající trenérskou licenci, bude v klubu působit v roli sportovního manažera. Prvoligové parametry nesplňoval ve Vršovicích také chátrající stadion, který se za pět týdnů oblékl do nového kabátu. "Teď finalizujeme práce, které jsme měli nasmlouvány s ČMFS, aby stadion vyhovoval všem předpisům. Všichni věříme, že do pátku budeme hotovi. Případně v sobotu doděláme kosmetické úpravy," řekl předseda představenstva Emil Kristek. Stadion bude před nedělním úvodním utkáním s Baníkem Ostrava osazen novými plastovými sedačkami, rekonstrukcí prošla celá hlavní tribuna včetně střechy i útrob stadionu a kabiny. "Všechny prostory stadionu nově natíráme a čistíme. V chodbách bude třeba koberec s umělým trávníkem," přibližoval Kristek novinářům během prohlídky Dolíčku. Do 30. listopadu představitelé Bohemians počítají s dostavbou umělého osvětlení, celá přestavba vyjde zhruba na 20 milionů. "Přibližně na 5,5 milionu vyjdou sedačky, 3 až 5 milionů osvětlení a zbývajících 10 ostatní stavební úpravy," prohlásil Kristek. Na rekonstrukci se podílelo i 400 fanoušků, kteří odhadem ušetřili asi milion. Zatímco Dolíček se během měsíce změnil k nepoznání, kádr "Bohemky" zůstal téměř totožný jako v druhé lize. Z opor odešel pouze Pavel Hašek do Teplic, naopak do Vršovic zamířili Petr Kunášek z Čáslavi a na hostování Michal Šmarda z Hradce Králové a Vít Turtenwald z Trnavy. "Navíc jsme do týmu vytáhli ještě pět nadějných dorostenců. Kádr potkaly minimální změny, ligu budou hrát ti, kteří si ji vykopali," uvedl Busta, Spoléhat bude na stejné zbraně jako v druhé lize. "Herní styl měnit nebudeme. Jestliže hráčům něco vtloukáme do hlavy, nebudeme to měnit. Styl je jasně daný, Bohemka se vždycky prezentovala agresivitou a nasazením," dodal.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud