21. prosince 2015 • 15:57

Podpora pro Srníčka! Brzy se uzdrav, vzkazují Newcastle i West Ham

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpráva o vážném zdravotním stavu Pavla Srníčka, který leží po srdeční zástavě v ostravské nemocnici, zasáhla nejen fanoušky v Česku. Slova podpory pro bývalého reprezentačního brankáře přicházejí především z Anglie, kde si Srníček především během působení v Newcastlu získal značnou popularitu.



Krátce poté, co se informace o Srníčkově vážném zdravotním stavu objevila v Česku, rozšířila se i v Anglii. Internetová verze BBC ji zařadila hned na druhé místo v přehledu hlavních zpráv. Mezi hlavními zprávami se objevila i na serveru nejčtenějšího britského deníku The Sun.

Na dálku poslaly povzbudivá slova také anglické kluby, za něž Srníček nastupoval během své bohaté kariéry.

„Brzy se uzdrav, Pavle,“ napsal na svém twitterovém účtu Newcastle. Srníček přitom ještě v minulých týdnech právě v tomto anglickém městě propagoval svoji knihu, která je zasvěcená jeho působení v Newcastlu, za který v 90. letech odchytal 150 zápasů a vrátil se do něj zpátky ještě v roce 2006.

Vzkaz poslal také Sheffield Wednesday, za který si Srníček také zachytal v Premier League. Pozadu nezůstali ani ve West Hamu, ačkoliv Srníček za londýnský klub během několikaměsíčního angažmá v roce 2004 nastoupil jen ke třem zápasům. „Všichni v klubu na něj myslíme a věříme, že se zcela uzdraví,“

Trenér brankářů Sparty podle informací serveru iDnes.cz zkolaboval včera v důsledku srdeční zástavy při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. "Mluvil jsem s jeho švagrovou, která říkala, že se mu zastavilo srdce. Je v kritickém stavu v nemocnici a zůstává v bezvědomí," řekl jeho agent Steve Wraith pro BBC. "Jeho srdce nebilo asi 20 minut. V umělém spánku bude minimálně do středy. Pokud jeho srdce bude bít silněji, mohl by být probuzen. Nikdo ale neví, jestli byl mozek bez kyslíku," dodal pak Wraith na twitteru.

Zpráva o Srníčkově vážném zdravotním stavu zařadila vysoko i BBC
Zpráva o Srníčkově vážném zdravotním stavu zařadila vysoko i BBC

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud