7. listopadu 2018 • 15:40

Plzeň U19 - Real U19 1:2. Bod byl blízko, v úplném závěru rozhodl Rodrigo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hořkým zklamáním skončilo pro starší dorost Viktorie Plzeň čtvrté utkání v rámci UEFA Youth League. Český zástupce proti favorizovanému Realu Madrid dlouho vedl, ale nakonec nemá po porážce 1:2, o níž hosté rozhodli ve čtvrté minutě nastavení, ani bod. „Podali jsme excelentní výkon. Jediné, co nám chybí, je výsledek,“ posteskl si domácí kouč Jiří Žilák.



Liga mistrů na O2 TV Sport
Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat. Předzápasový středeční program začne na O2 TV Fotbal již v 18.30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18.55 hodin. Ve 20.20 bude pokračovat paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Michal Hrdlička přivítá jako hosty Františka Straku a Marka Jankulovského, vítěze Ligy mistrů z roku 2007. Druhé speciální stanoviště bude na stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Pavlem Horváthem, přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Plzně s Realem Madrid komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech stadionů a ohlasy v hlavním studiu.

Velký úspěch, který by domácí remíza s Realem Madrid určitě představovala, byl blízko. Devatenáctku Plzně od něj na vyprodaném stadionku v Přešticích dělilo jen několik desítek sekund. Stačilo však v pokutovém území nepohlídat útočníka hostí Rodriga – a ten umístěnou hlavičkou vyrovnaný zápas rozhodl ve prospěch favorita.

„Je to určitě zklamání, ale takový je prostě fotbal. Real měl v závěru převahu a gól vstřelil asi zaslouženě. My jsme zápas sehráli velice dobře takticky i ve velké kvalitě, co se týká útočné fáze. Mužstvo musím pochválit. Jediné, co ze zápasu nemáme, je výsledek,“ podotkl plzeňský trenér Jiří Žilák.

Jelikož včera AS Řím vyhrálo na hřišti CSKA Moskva 2:1, spadli dorostenci Viktorie po čtyřech odehraných zápasech ve skupině UEFA Youth League na třetí nepostupovou příčku, s tím, že je čeká ještě cesta do Moskvy a domácí zápas s italským týmem.

V Madridu před čtrnácti dny prohrál český zástupce 2:3 a včera vše dlouho nasvědčovalo tomu, že by se mu mohla povést zdařilá odveta. V dušičkovém počasí působili hráči v červenomodrých barvách odhodlaným dojmem a španělskému soupeři od začátku zatápěli. Vydařený nástup Plzně vyvrcholil ve 34. minutě, kdy Tomáš Arzberger po centru Jakuba Selnara otevřel hlavou skóre.

„Je to splněný sen. Nečekal jsem, že dám gól,“ přiznal útočník, který v tomto ročníku UEFA Youth League nastoupil úplně poprvé. „Kdyby mi to před zápasem někdo řekl, odpovím, že je to nesmysl.“

Real nevrátilo do hry ani vyloučení pravého beka Robina Hranáče, který se vykartoval během šesti minut. Za chvíli totiž viděl červenou kartu i stoper hostí Ruben Pulido. Teprve poté to hráči v bílém rozbalili.

„Hra pak byla neurovnaná, zápas to ovlivnilo. Nám rychle ubývaly fyzické síly a Real prokázal obrovskou kvalitu. Donutil nás slézt do hlubšího bloku, hodně jsme běhali bez míče,“ uvedl Žilák.

Oba góly vítězů měly stejný vzorec – akce po straně a přihrávka před bránu, kde střelci prokázali chladnou hlavu a přesnou mušku. V 69. minutě srovnal Miguel Baeza a ve čtvrté minutě nastavení trefil tři body přesnou hlavičkou Rodrigo.

„Mrzí nás to. Hlavně proto, že jsme trochu spadli v tabulce, Mohli jsme nějaké body uhrát, měli jsme na to,“ litoval Arzberger.

Góly

Domácí: 35. Arzberger

Hosté: 68. Baeza, 90+5. Rodrigo

Sestavy

Domácí: Mařík – Svoboda, Míka (C), Gabriel, Hranáč – Pek (72. Uzlík), Šulc, Kodýdek – Selnar, Arzberger (61. Halász), Pihrt (72. Hezoučký)

Hosté: Altube – García, Chust, Pulido, Sergio López – Moha (72. Garay), Blanco, Carlos López (46. Park )– Alberto, Rodrigo, Baeza

Karty

Domácí: Hranáč, Hranáč, Ruda

Hosté: Pulido, Pulido, Park

Rozhodčí

Lawrence Visser – Karel De Bocker, Jo de Weirdt

Stadion

Přeštice

Návštěva

990 diváků

CSKA Moskva - AS Řím 1:2 (0:2)

1. Real Madrid 4 4 0 0 12:5 12
2. AS Řím 4 2 0 2 9:9 6
3. Plzeň 4 1 1 2 8:9 4
4. CSKA Moskva 4 1 1 3 4:10 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud