Jonáš Bartoš
7. listopadu 2018 • 05:00

Plzeňské šance proti Realu: Vrba naznačil změny, i gigant má slabinu

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak jsou na tom Real Madrid a Viktoria Plzeň před vzájemným kláním?Jak jsou na tom Real Madrid a Viktoria Plzeň před vzájemným kláním?FOTO: koláž iSport.cz

    Už před čtrnácti dny v Madridu si dokázali, že lze potrápit i velkého šampiona. Fotbalisté Viktorie Plzeň můžou jít do odvety se slavným Realem s hlavami nahoře. Na Santiago Bernabeu odehráli Západočeši statečnou partii a nechybělo mnoho, aby vydolovali senzační body. Jak bude vypadat repete v Plzni? Oba týmy do zápasu půjdou ve středu večer v trošku jiném složení i rozpoložení. Jak by mohla Viktoria velkého favorita zaskočit?

  • Realu se rozpadla obrana

    Podle obránce Marcela Real Madrid v žádné krizi není, klubu se jen snaží ublížit žárliví novinářiFoto Reuters

    Marcelo, Raphaël Varane a Daniel Carvajal. Tři důležití muži defenzivy královského klubu patřící do základní sestavy. Jenže v Plzni ani jeden z pilířů nenastoupí, v letadle směr Praha chyběli. Momentálně doléčují svá zranění a mají individuální plán. Přes okénka v defenzivě by tedy mohla vést pro domácí hráče cesta, jak vyzrát na velkého favorita.

  • Plzeňská sebedůvěra i fanoušci

    Pavel Vrba dohlíží na své svěřence před zápasem s RealemFoto Michal Beránek (Sport)

    Plzeň prohrála na Realu těsně 1:2 a ověřila si, že i se šampionem Ligy mistrů posledních tří ročníků se dá hrát. „Doufám, že v zápase ve Španělsku se hlavně přesvědčili hráči, na co mají. Když jsme přijížděli do Madridu, byli jsme ve větším napětí, než teď. Ale víme, proti komu hrajeme, nebudeme si něco namlouvat,“ komentoval rozpoložení svého týmu trenér Pavel Vrba.

    Hráči českého mistra mohou jít do zápasu bez jakékoliv bázně, naopak zkusit využít toho, že Real v této sezoně není vůbec v pohodě. Dva zápasy pod novým koučem Solarim sice vyhrál, nicméně doma s Valladolidem se opět trápil a zápas zlomil až v závěrečné desetiminutovce.

    Vrba si chce se Solarim vyměnit košili. Byla by to novinka, přemítal kouč
    Video se připravuje ...

  • Použije Vrba ofenzivnější křídla?

    Milan Petržela v souboji s Lucasem Vasquézem z RealuFoto ČTK

    Plzeňský kouč v utkání na Realu překvapil, když na místo krajního záložníka postavil Milana Havla. Povoláním spíš krajního obránce, který navíc v sezoně do duelu v Madridu prakticky vůbec nehrál. Záměr byl jasný – na pravé straně co nejvíc eliminovat útočné nálety levého beka Marcela, který dokáže být extrémně nebezpečný.

    Brazilský hračička sice vstřelil vítězný gól, Havel ale i tak odehrál výtečnou partii. Marcelo bude v odvetě kvůli zdravotním problémům chybět a Vrba chystá na křídlo ofenzivnějšího hráče. „Samozřejmě že tím, že nepřijel, to naši sestavu ovlivnit může,“ přiznal trenér českého mistra. Na pravou stranu pravděpodobně vrátí Milana Petrželu, vlevo začne nejspíš uzdravený reprezentant Jan Kopic.

  • Favorit odmítá podcenění

    Reguilón, Gareth Bale a Thibaut Courtois na tréninku Realu před PlzníFoto Michal Beránek (Sport)

    Samozřejmě je jasné, že na Plzeň vlétne extrémní síla, hráči absolutní světové kvality. Navas, Ramos, Kroos, Modrič, Bale, Benzema. Všechno šampioni zvyklí vyhrávat a určitě plně odhodlaní ukončit současné trápení hrdého klubu. V prvním duelu proti Plzni navíc zjistili, že nehrají proti úplným nazdárkům a nesmí nic podcenit. Pokud hvězdná letka naplno rozbalí své skutečné kvality, jen těžko může Plzeň rozjetému gigantovi odolávat. Na západ Čech dorazil dobře naladěný soubor, který si neúspěch nepřipouští.

    Real vyzkoušel plzeňský trávník. Trénink sledoval i Šádkův syn
    Video se připravuje ...

  • Krmenčíka znají i v Madridu: Na San Bernabeu mě zaujal, hlásí Nacho
    Video se připravuje ...

    Hrošovský: Možná kdybych dal na Realu dva góly, tak si mě bude všímat
    Video se připravuje ...

  • Plzeň s Realem na O2 TV

    Výhradně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání. Divák si díky multidimenzi může zvolit, jaký duel chce živě sledovat.
    Předzápasový středeční program začne na O2 TV Fotbal již v 18.30, kdy se studio bude věnovat dvěma zápasům hraným od 18.55 hodin. Ve 20.20 bude pokračovat paralelně s podvečerními duely studio ke zbývajícím šesti utkáním. Moderátor Michal Hrdlička přivítá jako hosty Františka Straku a Marka Jankulovského, vítěze Ligy mistrů z roku 2007. Druhé speciální stanoviště bude na stadionu Viktorie Plzeň ve Štruncových sadech. Zde bude moderátor Petr Svěcený rozebírat aktuální dění s Pavlem Horváthem, přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Plzně s Realem Madrid komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech stadionů a ohlasy v hlavním studiu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud