15. ledna 2019 • 17:59

Šampion, vzor a kamarád. Na Čechův konec reagovali Štěpánek i Casillas

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový brankář Petr Čech se rozhodl, že po této sezoně ukončí svou úžasnou kariéru. Tato zpráva okamžitě vzbudila obrovskou vlnu gratulací a vzpomínek z řad jeho kamarádů, bývalých i současných spoluhráčů ale i slavných fotbalistů, které Čech potkával jako soupeř. Podívejte se, jaké zprávy mu na sociálních sítích zanechali například Radek Štěpánek, Iker Casillas, Petr Mrázek, Tomáš Ujfaluši a další.



Aktualizovat článek

17:50 Petr Mrázek, hokejový brankář národního týmu a Caroliny: „Neuvěřitelná kariéra fenomenálního brankáře, ale také úžasného člověka. Měl jsem to štěstí, že jsem Petra potkal jako mladý a tehdy jsem od něj dostal nějaké cenné rady. Od té chvíle mi byl vzorem. Užij si poslední chvíle té úžasné jízdy, kterou si zažil za poslední roky“


17:40 Jan Říčka, dnešní skaut Manchesteru City, který Petra Čecha objevil v plzeňském dorostu na jaře 1999 a doporučil ho do Blšan, kde tehdy působil jako asistent trenéra Miroslava Beránka. Čech do Blšan i na jeho doporučení přestoupil a nastartoval tam svou výjimečnou kariéru. Tohle je část jeho vzpomínek, které prozradil pro Sport.

 „V dorostenecké lize za Plzeň tehdy chytával Martin Ticháček (dnešní trenér plzeňských brankářů). Ten byl i v reprezentaci do osmnácti let, výborný gólman. Překvapilo mě, že nechytá on, ale ještě mladší brankář. Petra Čecha jsem tehdy vůbec neznal. Ale sám pro sebe jsem si řekl, že musí být dobrej, když dostal přednost. Už tehdy se mi líbila jeho schopnost dirigovat hráče. U mládeže jsem působil, vím, že mladší hráči se na starší spoluhráče bojí víc mluvit. Mladý hráč má respekt. Ale Petr netrpěl respektem ani přílišnou suverenitou. Pokyny, které vydával, byly smysluplné z hlediska organizace hry. Nejvíc mě upoutalo, že si nejen řídil defenzivu, ale spoluhráčům také radil, co mají dělat směrem do ofenzivy. To pro mě bylo velké překvapení, brankáři to tehdy nedělávali a mladí už vůbec ne.“

17:00 Tenista Radek Štěpánek a dlouholetý kamarád.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Zavodnicku, kdyz jsme se poprve potkali v roce 2007 v Los Angeles kde jste s Chelsea trenovali a ja hral turnaj v nejhorsim obdobi me kariery a stravili spolu tyden ktery si navzdy budu pamatovat, ne proto ze jsem ten turnaj vyhral, ale proto jak jsi se me snazil uklidnit a videt veci jinou optikou. Bral si me kazdy den na vase treninky a dovolil mi nahlidnout do sve kuchyne. Od te doby jsem s obdivem sledoval tve nejen vykony ale hlavne pristup a to jak jsi o fotbale a kazdem detailu premyslel a me tim ve spouste veci inspiroval. Jak rikas Kamo, to je kloboucek dolu, ale za to co jsi dokazal davam dolu ne kloboucek ale obrovske sombrero🎩. Oba vime ze sportovni etapa nasich zivotu ted je u konce, ale nase pratelstvi je to ceho si vazim nejvic🙏🏻/ Heartbreaking news for me that one of a kind goalie Petr Cech’s career is coming to an end. He has been and still is an real inspiration , legend , history maker and most importantly a true ftiend. What his done in his career is simply remarkable and i had a chance to be close to his dedication, passion and incredible athlete inteligence. We shared most of our careers, ups and downs but our friendship is what i cherish the most 🙏🏻❤️#Legend#Champion#RESPECT @petrcech

Příspěvek sdílený Radek Stepanek (@radek_stepanek),Led 15, 2019 v 6:20 PST

16:35 V Chelsea s ním strávil několik sezon. Nyní se Carlo Cudicini vyjádřil k ohlášenému konci kariéry Petra Čecha a na toto konto zavtipkoval. "Petře, nemohl jsi počkat ještě pár let a dát mi šanci, zachytat si chvíli za legendy Chelsea! Teším se znovu na boj o post jedničky. Gratuluji ti ke skvělé kariéře a přeji mnoho štěstí ve všem, co přijde dál." 

16:28 Hlavní kouč českého národního týmu Jaroslav Šilhavý ocenil především Čechův přístup. "Petr byl vždy maximální profesionál a myslím, že dokázal tento aspekt přenášet i na celý tým. Pokud se rozhodl po sezoně ukončit kariéru, tak jsem si jistý, že ví stoprocentně, proč to dělá, a plně musíme jeho rozhodnutí respektovat. Pro český nároďák odvedl spoustu skvělé práce, za kterou mu musím i já osobně opravdu poděkovat," řekl Šilhavý.

Konec jedné legendy: Nastal správný čas skončit, říká Čech
Video se připravuje ...

16:17 Bývalý brankář české fotbalové reprezentace Luděk Mikloško rozhodnutí Petra Čecha ukončit po sezoně kariéru ocenil. „Petr je jednoznačně nejznámější Čech v Anglii. Vybudoval si obrovský respekt. A to jak výkony, úspěchy, tak také vystupováním. Rekordy, na které v Anglii dosáhl, budou jen velmi těžko k překonání. Petr je inteligentní kluk, který se vždy choval slušně. Za celou kariéru neměl jediný skandál, nikdo proti němu nemůže říct půl slova. Koneckonců reakce celého fotbalového světa na jeho dnešní oznámení to jen potvrzují,“ uvedl Mikloško.

16:00 Na konec kariéry Petra Čecha, který nastane po této sezoně, zareagoval i Nihat Kahveci. Turecký fotbalista, který na EURO 2008 řídil v závěrečných minutách obrat proti českému týmu a zajistil Turkům postup ze skupiny. "Neuvěřitelná kariéra, skvělé výkony po mnoho let. Až na jeden zápas," pošťouchl končícího Čecha Kahveci. 

15:44 Bývalý anglický reprezentant a brankář týmů jako Manchester City, Liverpool, Watford či Portsmouth David James zavzpomínal na příchod Petra Čecha do Chelsea. "Jaká skvělá kariéra! Když Petr Čech podepsal smlouvu s Chelsea, zeptal jsem se Johna Terryho, jestli je to dobrý brankář. JT mi na to řekl: 'Když vystřelíš, chytí to. Když nacentruješ, chytí to taky.' To mluví za vše." 

15:23 Pozadu s poklonou nezůstal ani několikaletý Čechův kolega z národního týmu Tomáš Vaclík. "Dokonalý vzor reprezentanta naší malé země! Obrovská úcta a gratulace ke všemu, co se Ti podařilo dosáhnout," uvedl brankář Sevilly. 

15:12 Petr Čech byl vzorem pro mnoho mladých brankářů. "Gratuluji ke skvělé kariéře. Chci ti poděkovat za vedení a moudrost, kterou jsi mi dal, a to nejen jako profesionál, ale i jako člověk. Mnoho štěstí ve všem," napsal na svůj Twitter 25letý brankář Jamal Blackman, který pod českým gólmanem výrůstal v Chelsea.

15:03 Další bývalý brankář pogratuloval Petru Čechovi ke skvělé kariéře. Tentokrát Shay Given, který v minulosti působil v Newcastlu či Manchesteru City. 

14:23 Na Petra Čecha nezapomněl ani brankář Realu Madrid Thibaut Courtois, který s českým gólmanem působil v Chelsea. "Děkuji Petře za veškerou pomoc během mého prvního roku v Chelsea. Gratuluji k úžasné kariéře. Byl jsi úžasným příkladem nejen pro mě, ale pro všechny brankáře. Hodně štěstí v budoucnu," napsal na svůj Twitter belgický brankář. 

14:08 "Jeden z mých favoritů. Budeš mi chybět Petře," reagoval na informaci o konci kariéry Petra Čecha brankář Ben Foster, který v současné době chytá v Premier League za Watford. 

13:58 Fotbalový komentátor Sky Sports Gary Taphouse: "Netřeba říkat, jak neuvěřitelný brankář to byl, ale zároveň to byl gentleman, který mě po zápase nikdy neodmítl, když jsem ho požádal o rozhovor." 

13:51 Bývalý parťák z reprezentace Tomáš Ujfaluši smeká klobouček...

13:45 Sparta mimo jiné připomíná Čechův rekord v počtu nul v sezoně, ani 17 čistých kont v 27 zápasech ale tehdy nestačilo na titul...

13:26 A takhle o rozhodnutí Petra Čecha informuje jeho aktuální klub Arsenal: Za tvůj absolutní profesionalismus, roli perfektního vzoru, za více než 50 čistých kont, pro tvou čestnost, morálku a inspirující práci s Nadací Arsenalu, ti chceme říct... Díky!

13:20 Informace o konci kariéry Petra Čecha je první zprávou ve sportovní sekci webu BBC...

Zpráva o konci kariéry Petra Čecha na serveru BBCFoto Repro BBC

13:05 "Šampion na hřišti i mimo něj." Petra Čecha si připomíná i Chelsea, se kterou dosáhl největších klubových úspěchů, včetně toho největšího - triumfu v Lize mistrů.

13:01 K Čechově konci se vyjádřil i neméně slavný brankář Iker Casillas: "Jeden z nejlepších brankářů, které jsem kdy viděl."

12:50 Jako jeden z prvních reagoval bývalý skvělý útočník, anglický reprezentant a dnes televizní expert Gary Lineker: "Gratuluju Petru Čechovi k úžasné kariéře. Skvělý brankář, profesionál a gentleman, který byl obrovským přínosem pro náš sport."

12:40 Skvělou Čechovu kariéru připomíná i Twitter anglické Premier League...

12:30 Zprávu o Čechově konci kariéry přinášejí postupně všechna světová média, velkou pozornost budí jeho oznámení logicky v Anglii. Takhle informuje BBC...

12:12 Brankář Petr Čech oznámil světu, že po sezoně v Arsenalu ukončí svoji hráčskou kariéru. Přečtěte si, jak vysvětluje svoje rozhodnutí »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud