1. února 2019 • 14:08

Lednové TOP přestupy: mladé hvězdy, konec ikony i překvapení

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké přestupy nejvíce zaujaly v lednovém okně?Jaké přestupy nejvíce zaujaly v lednovém okně?FOTO: koláž iSport.cz

    Zimní přestupové období nabídlo hned několik zajímavých příběhů. V Premier League skončila jedna z největších hvězd poslední dekády, záložník Cesc Fábregas. Velkokluby jako Barcelona, Chelsea a Bayern si od léta pojistily mladé hvězdy, Katalánci k nim přidali i jedno nečekané jméno. A zatímco bohatá londýnská Chelsea měnila útočníky formou hostování, škudlivý majitel Newcastlu vysázel na stůl rekordní částku za posilu do zálohy. Podívejte se na to nejlepší a nejzajímavější z lednových přestupů v top ligách.

    Nejnovější přestupy sledujte ZDE>>>

  • Fábregasovo loučení

    Zřejmě jeden z nejlepších záložníků, který se kdy proháněl po trávnících na stadionech Premier League, dal po dlouhých letech Anglii vale. Kromě tříleté epizody v Barceloně byl Fábregasovým domovem Londýn, osm let strávil v Arsenalu, dalších pět v Chelsea, kde dvakrát slavil ligový titul.

    Taky se tam ale z pana nepostradatelného stal panem nepotřebným. Do Francie ho zlákala vidina spolupráce s bývalým spoluhráčem Thierrym Henrym, ten už ale stačil v Monaku skončit. Teď už na španělského záložníka čeká jen snaha tradiční klub zachránit.

    Cesc Fabregas dal sbohem anglickému fotbalu, s Chelsea se rozloučil zahozenou penaltou při pohárové výhřeFoto Reuters

  • Tři hvězdy od léta

    Trojice hráčů, jejichž transfer byl domluven a stvrzen v lednu, oblékne nové dresy až v létě. A u všech třech jde o mladé borce, kteří mají mají potenciál být superhvězdami svých týmů. Mistr světa s Francií Benjamin Pavard, teprve 22letý obránce, v létě posílí Bayern Mnichov. Za 35 milionů eur (901,6 milionů korun) se tam přesune ze Stuttgartu, který jej před dvěma lety kupoval z Lille za pouhou sedminu této částky. Zadák se skvělou rozehrávkou se cítí dobře na stoperu i pravé straně obrany.

    Z Německa pryč naopak odchází Christian Pulisic. Teprve dvacetiletý reprezentant USA po třech letech opustí Borussii Dortmund, která mu dala šanci v dospělém fotbale a udělala z něj horké zboží. Od léta bude "Captain America" dobývat Premier League, Chelsea za něj zaplatila 64 milionů eur (1,6 miliard korun)

    Ještě větší bombu z kategorie "hvězd blízké budoucnosti" má na kontě Barcelona. Ta z Ajaxu Amsterdam ulovila vysoce ceněného záložníka Frenkieho de Jonga. 21letý středopolař, který několikrát alternoval i na pozici stopera, přišel Katalánce na 75 milionů eur (1,9 miliard korun), získali jej navíc až po lítém boji s PSG a Manchesterem City. Ajax na něm neuvěřitelně vydělá, z týmu Willem II Tilburg si jej v roce 2015 pořizoval za 400 tisíc eur (10 milionů korun).

    Frenkieho de Jonga ulovila Barcelona za skoro dvě miliardy korunFoto Profimedia.cz

  • Výměna útočníků v Chelsea

    Trápení Álvara Moraty v Chelsea je u konce. Španělský útočník, který londýnskému klubu přispěl v této sezoně jen pěti ligovými góly a často byl terčem kritiky, se vydal napravit pošramocenou reputaci zpět domů. Do léta bude hostovat v Atlétiku Madrid, kde naposledy působil ještě v mládeži, než se přes Getafe dostal k hlavnímu rivalovi, Realu Madrid.

    Jako jeho náhradu si Maurizio Sarri vyhlédl Gonzala Higuaína, argentinského střelce, který v posledních letech děsí obrany v italské Serii A. I hráč, který je na Stamford Bridge na hostování z Juventusu, se ale rozjíždí pomalu. K pohárové výhře 3:0 nad Sheffieldem Wednesday gólem nepřispěl, neprosadil se ani v lize proti Bournemouthu. Tam navíc musel skousnout porážku 0:4.

    Álvaro Morata bude hrát za Atlético MadridFoto Atletiticomadrid.com

  • Rekordní nákup Newcastlu

    Fanoušci Newcastlu bohatému majiteli Mikeovi Ashleymu vyčítají mnoho věcí, jednou z největších obžalob je to, že se mu nechce moc utrácet za posily. Bohatý podnikatel je tak překvapil, když rozbil prasátko a na St. James' Park dotáhl Miguela Almiróna. 24letý paraguayský záložník, o kterého se zajímal i Arsenal, byl jedním z hlavních strůjců toho, že americká Atlanta United po pouhých čtyřech letech existence dosáhla na mistrovský titul.

    Ashley za Almiróna dal 20 milionů liber (588 milionů korun), což je nejen nejvyšší částka, za kterou kdy odešel hráč z MLS, ale také nejdražší nákup Newcastlu. Dosavadní rekord držel Michael Owen, který přišel před 14 lety z Realu Madrid za 16,8 milionů liber (492 milionů korun).

  • Princova neskutečná kariéra

    Málokdo asi čekal, že se v roce 2019 bude řešit potenciální spojení jednoho z největších klubů světa s Kevinem Princem Boatengem. Ale přestup jako z videohry se stal skutečností. 31letý ofenzivní univerzál, který v létě minulého roku vyměnil Eintracht Frankfurt za italské Sassuolo, přešel 8. ledna do Barcelony na hostování s možností trvalého přestupu.

    Vítěz Serie A s AC Milán a jeden z největších cestovatelů ve vrcholném fotbale tak zapsal do svého životopisu už desátý klub. Kariéru začal v Hertě Berlín, než jej koupil Tottenham. Z něj hostoval v Dortmundu a následně přestoupil do Portsmouthu, ze kterého jej vykoupil AC Milán. Po dvou letech v Schalke se do Milána na okamžik vrátil, než se na rok posunul do slunného Las Palmas a následně do Frankfurtu. V něm v létě skončil a podepsal v Sassuolu, tomu ale nakonec věnoval jen půl roku své pestré kariéry.

    „Je to splněný sen,“ přiznal Boateng. „A velká čest pro mě zde být,“ dodal jedním dechem fotbalista, pro kterého Barcelona představuje už jedenáctou klubovou zastávku pestré kariéryFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud