20. února 2019 • 09:26

Experti i fanoušci českým týmům před odvetami v Evropské lize moc nevěří

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Platilo to před týdnem a platí to pořád. Fotbalisté Slavie i Viktorie Plzeň mají před odvetami úvodní kola vyřazovací fáze Evropské ligy mají k postupu dál než jejich soupeři – belgický Genk a chorvatské Dinamo Záhřeb. Jedna změna však vysledovat lze. V obou případech tentokrát stojí na straně soupeřů českých pohárových zástupců i tipéři. „Bookmakeři Chance lehce favorizují v obou utkáních domácí týmy, sázkaři jim pak v obou případech věří ještě více. Plných 84 procent sázek je vsazeno na výhru domácích, tedy soupeřů českých celků,“ říká Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti Chance. Jak zápasy dopadnou bude jasné ve čtvrtek večer.



Plzeň půjde do boje jako první. Domácí zápas vyhráli fotbalisté Viktorie 2:1, proto jim k postupu stačí i nerozhodný výsledek. Jenže podle bookmakerů to vypadá, že to budou mít Západočeši na horké chorvatské půdě složité. Na výhru Dinama lze sázet v kurzu 1,65:1. Remízu, která je nabízena v kurzu 3,87:1, má na tiketech jen sedm procent tipérů. A výhru Plzně v kurzu 5,69:1 pak necelá desetina sázejících. Na postup Dinama je vypsán kurz 1,90:1, na pokračování Viktorie v pohárové Evropě pak 1,95:1.

„Přesto si myslíme, že nepatrně složitější situaci ohledně postupu bude mít Slavia,“ míní Světlíková.

V Edenu totiž před týdnem uhrál belgický Genk bezbrankovou remízu. Je tedy jasné, že kdo vyhraje odvetu, bere všechno a jde v Evropě dál. Na vítězství belgického celku lze sázet v kurzu 2,07:1 (Genku věří 84 procent tipérů), remízu má na tiketech jen šest procent sázejících (3:32:1) a Slavii věří desetina fanoušků (3,87:1).

Přitom se lídrovi české nejvyšší soutěže poměrně věřilo na postup, po prohraném ligovém šlágru v Plzni však nejspíš akcie sešívaných dost poklesly. Na postup Genku lze sázet v kurzu 1,80:1, na Slavii pak v kurzu 2,06:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud