22. července 2019 • 12:45

Tajný skaut se na CEE Cupu zaměří na hráče Sparty a Slavie. Prozradil jména

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devátý ročník CEE Cupu, který začne v Praze už tuto středu, přivábí na Strahov spoustu zahraničních lovců talentů. Fotbaloví skauti zpravidla nechtějí o své práci prozradit vůbec nic, nicméně tentokrát jeden přece jen povolil. Svou identitu v rozhovoru pro Ceecup.org odhalit odmítl, ale zato uvedl, na které talenty Slavie a Sparty se zaměří.



Inkognito a v přísném utajení, tak většinou pracují fotbaloví skauti. Jeden z těch, který se chystá na blížící CEE Cup, sice svolil ke krátkému rozhovoru, ale pouze pod příslibem přísné anonymity. Neprozradil klub, pro který pracuje, dokonce ani svou státní příslušnost.

„Žiji v Česku a cestuji ještě na Slovensko, do Maďarska a příležitostně do Polska,“ uvedl jen.

„Nejčastěji sleduju hráče ve věku patnácti, šestnácti let…“

CEE Cup je nicméně turnaj pro hráče do devatenácti let, kromě Slavie a Sparty se jej zúčastní i anglické Burnley, brazilské Palmeiras, ukrajinský Šachtar Doněck, chorvatské Dinamo a turecké duo Besiktas a Altinordu.

„Myslím, že úroveň letošního turnaje bude nejvyšší v jeho historii. Složení týmů je opravdu silné. Skautům to hodně napoví především o úrovni českých hráčů a třeba je zaujme někdo nový, koho dosud nesledovali. Určitě to také bude zajímavá podívaná pro trenéry českých mládežnických reprezentací. To srovnání v mezinárodním měřítku je velmi užitečné,“ míní nejmenovaný skaut, který práci obou největších českých značek s mládeží oceňuje.

„Po vzoru velkých akademií v zahraničí se rozvíjejí nejen z vlastních zdrojů, ale vybírají si nejlepší hráče z Česka a posilují také v cizině. Když se podíváte na úroveň mládežnického týmu z Česka a srovnáte se slavným klubem v cizině, rozdíl nebude tak propastný, jako když se střetnou A-týmy, mezi nimiž ty opravdu špičkové kluby mají hráče, kteří rozhodují zápasy,“ chválí pražská „S“. A na koho se v jejich dresu zaměří?

„Ze Slavie Denis Alijagič, Tomáš Rigo, Adam Toula… Ze Sparty Adam Karabec, Felix Čejka a Martin Vitík,“ vyjmenovává nejzajímavější hráče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud