22. října 2019 • 21:39

Muzeum Slavie má cenný přírůstek! Trofej odhalil i viceprezident Barcelony

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Muzeum fotbalistů Slavie se před středečním zápasem Ligy mistrů s Barcelonou rozšířilo o další trofej. Nově si návštěvníci mohou prohlédnout repliku Středoevropského poháru, který červenobílí vyhráli v roce 1938. Pohár tehdy převzal kapitán Ferdinand Daučík, který později trénoval i katalánský celek, s nímž v 50. letech vyhrál dva ligové tituly.



Originál ani věrnou repliku Středoevropského poháru, nazývaného také Mitropa Cup, žádný vítěz z let 1927 až 1939 nemá. Repliku dnes na slavnostní tiskové konferenci odhalili předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a viceprezident Barcelony Jordi Moix.

Muzeum fotbalistů Slavie se rozšířilo o další suvenýr, kterým je replika trofeje pro vítěze Středoevropského poháru
Muzeum fotbalistů Slavie se rozšířilo o další suvenýr, kterým je replika trofeje pro vítěze Středoevropského poháru

Středoevropský pohár byl v první polovině 20. století nejvýznamnější klubovou soutěží v Evropě. Zúčastnily se ho například Inter Milán, Juventus Turín, AS Řím či vídeňské celky Austria a Rapid. Slavia nechyběla v jediném z 13 předválečných ročníků.

Soutěž přerušila druhá světová válka a přestože po jejím konci byla znovu obnovena, kvůli vzniku Poháru mistrů evropských zemí v 50. letech (dnešní Ligy mistrů) začal její význam klesat, až v roce 1992 zanikla.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud