25. dubna 2020 • 21:00

TOP 5 fotbalových MEGAtalentů: drahá Borussia, Mbappé i větřící Anglie

Autor: TV iSport, ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Všichni na sebe už na začátku kariéry výrazně upozornili. Všichni mají obrovskou cenu. Vybrali jsme TOP 5 megatalentů světového fotbalu, ve výčtu přitom nechybí Kylian Mbappé ani ofenzivní duo Borussie Dortmund. Zvolili byste někoho jiného? Napište do diskuze.

  • Matthijs de Ligt (20 - Juventus)

    Matthijs de Ligt v dresu turínského JuventusuFoto Profimedia.cz

    Ať si vybere Juventus, ho přemlouval i Cristiano Ronaldo. O talentovaného stopera byla po výborných výkonech v dresu Ajaxu velká sháňka, nakonec si zvolil právě „starou dámu". Přestože se mu začátek nového angažmá úplně nevyvedl, patří z hlediska tržní hodnoty i potenciálu k nejcennějším hráčům Serie A. Nizozemský obránce má na kontě dvě seniorské trofeje, je mistrem Eredivisie a s celkem z Amsterdamu vyhrál i tuzemský pohár.

    Juventus FC Vše o klubu ZDE

  • Trent Alexander-Arnold (21 - Liverpool)

    Trent Alexander-Arnold je největším talentem LiverpooluFoto Profimedia.cz

    Přesouváme se do Anglie. Dohromady 84 zápasů v Premier League, 4 góly a 26 asistencí, k tomu připočtěte vítězství v Lize mistrů, mistrovství světa klubů a UEFA superpoháru. Trent Alexander-Arnold má za sebou už v 21letech pěknou řádku zkušeností, svůj životopis navíc bude i dál doplňovat v aktuálně jednom z nejlepších klubů na světě. Liverpool se během pozastavené sezony řítil za titulem, na který by dosáhl po 30 letech, snažení ale utnul koronavirus. Supertalentovaný pravý obránce mohl přidat další prestižní trofej do už tak početné sbírky... Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

  • Erling Haaland (19 - Borussia Dortmund)

    Erling Haaland dává mraky gólů, roste v něm nový fotbalový superhrdina?Foto Reuters

    Na skok do Bundeligy, nebo možná spíš delší pozastavení, následovat budou totiž hned dva hráči Borrussie Dortmund. Norský supertalent Erling Haaland, který vylétl do celosvětového povědomí v aktuální sezoně, je předmětem mnoha spekulací. Koneckonců statistika v jeho případě mluví sama za sebe: 14 zápasů v rakouské Bundeslize za 16 gólů a 6 asistencí, 8 duelů v německé se statistikou 9+2 a konečně Liga mistrů: 8 utkání, 10 tref a nahrávka k tomu. Není divu, že se stal rodák z anglického Leedsu, kde se narodil kvůli angažmá svého otce, během chvíle jedním z nejcennějších hráčů na trhu. Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

  • Jaden Sancho (20 - Borussia Dortmund)

    Jadon Sancho oslavuje vstřelenou branku v utkání se Schalke 04. V pozadí se raduje Marco ReusFoto Profimedia.cz

    U „žlutočerných" ještě chvíli zůstaňme. Jadon Sancho. Tohle jméno v aktuální sezoně také médii hojně rezonovalo, očekává se jeho přesun na ještě lukrativnější fotbalovou adresu. Údajně mezi vážné zájemce patří Manchester United. Proč? Sancho působí v Německu třetí sezonu, v Bundeslize nastoupil celkem k 69 zápasům, dal 27 gólů a 37 asistencí. Pěkná vizitka, kterou navíc doplnil o 3+3 v 15 utkáních Ligy mistrů. Bude zajímavé sledovat, který klub nakonec šarvátku o jeho služby vyhraje. 

    Borussia Dortmund Vše o klubu ZDE

  • Kylian Mbappé (21 - Paris Saint-Germain)

    Kylian Mbappé patří k nejdražším hráčů na fotbalovém trhuFoto Profimedia.cz

    Poslední volba asi nepřekvapí. 21letý mistr světa, trojnásobný šampión Ligue 1, vítěz francouzského poháru a nejlepší fotbalista země galského kohouta z roku 2018 Kylian Mbappé se řadí mezi vůbec nejdražší hráče planety. PSG si ho hýčká, nechce, aby o něj přišlo. Vlci se však sbíhají, o jeho služby stála Barcelona, ozval se i Real. V Paříži nastřílel Mbappé už dohromady 90 gólů ve 120 zápasech, přidal navíc ještě 49 nahrávek. Jen letos se v sedmi utkáních Ligy mistrů trefil pětkrát a pětkrát asistoval. Není divu, že se jeho cena blíží k 200 milionům eur (5,5 miliardy českých korun), reálná nabídka ale může být samozřejmě vyšší. 

    Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud