19. dubna 2020 • 15:36

TOP 5 smolařů konce sezony: jízda Kloppa bez ceny, český titul i Lipsko

Autor: TV iSport, ros, map
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Aktuálně stále není jasné, jestli se pozastavené fotbalové soutěže kvůli celosvětové krizi rozběhnou, co kdyby ale byla sezona 2019/2020 definitivně odpískána? Kdo by na předčasné ukončení nejvíc doplatil? Ve výčtu nechybí ani aktuální lídr FORTUNA:LIGY pražská Slavia, která by mohla po vynikajícím podzimu přijít o třetí titul za poslední čtyři ročníky.

  • SK Slavia Praha - Nedoceněná jízda

    Zklamaný útočník Slavie Petar Musa v utkání na hřišti Bohemians PrahaFoto Pavel Mazáč / Sport

    Příběh, který netřeba dlouze popisovat. Český „outsider" se během sezony postavil v Lize mistrů hvězdné Barceloně, Dortmundu i Interu Milán a prezentoval český fotbal ve velmi pozitivním světle. Atletickou a dynamickou hrou favority potrápil, ze skupiny sice nakonec nepostoupil, na sympatické výkony z celosvětového jeviště však navázal i na domácí scéně. Během podzimu ovládl z 20 zápasů hned 17 a ani jednou neprohrál, v době přerušení soutěže měli sešívaní osmibodový náskok na druhou Viktorii a 18 bodů navíc oproti třetímu Jablonci. Ukončení sezony by Slavii mohlo připravit o druhý titul v řadě a celkově třetí za poslední čtyři ročníky.

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

  • Liverpool FC - Titul blízko, ale přesto daleko

    Firminho se raduje z gólu na 2:0, ale nebyl posledníFoto Reuters

    Bavíme-li se o náskoku a veleúspěšné sezoně, nelze vynechat anglický Liverpool. Kolosu vedenému koučem Jürgenem Kloppem minulý rok utekl titul o bod, tentokrát ale psal jinačí příběh. Příběh dominance. Po 29 odehraných zápasech měla parta z rodiště kapely Beatles v čele náskok 25 bodů a jednoznačně směřovala k vytouženému prvnímu místu. Manchester City živil už jen teoretickou naději, která by mohla gigantu prezentujícímu se ofenzivním fotbalem sen o triumfu v Premier League nechat rozplynout. Pohár by Liverpool navíc slavil po 30 letech.

    Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

  • Atlético Madrid - Místo Ligy mistrů druhé předkolo Evropské ligy

    Fotbalisté Atlétika Madrid oslavují výhru nad VillarrealemFoto Reuters

    Přesouváme se do Španělska. Atlético Madrid každoročně patří společně s Barcelonou a rivalem ze Santiago Bernabéu Realem k nejambicióznějším celkům La Ligy. Kdyby však byla sezona 2019/2020 ukončena s aktuální tabulkovou podobou, s čímž se ve Španělsku počítá, pokud se nenaplní podmínky pro opětovné spuštění soutěže, bylo by Atlético vyšachováno z boje o přední příčky. Klub, který opakovaně dobývá Ligu mistrů a v letech 2014 a 2016 se dostal až do finále, by se musel spokojit s šestým místem a druhým předkolem Evropské ligy. Zůstal by tak pořádně daleko od splnění předsezonních cílů.

    Atlético Madrid Vše o klubu ZDE

  • Valencia CF - Sedmá bez pohárů

    Podle prohlášení na klubovém webu Valencie se všichni nakazili při osmifinále Ligy mistrů s Bergamem, jehož první zápas se hrál v Miláně.Foto profimedia.cz

    A co teprve Valencie. Ta by za předčasné ukončení soutěží zaplatila ještě vyšší cenu. O poháry by přišla totiž úplně, aktuálně figuruje až na sedmé příčce tabulky. Zachránit by jí mohlo vítězství Realu Sociedad nad Bilbaem ve finále španělského poháru, s teoretickou nadějí se však historicky šestinásobný mistr La Ligy spokojit nechce. Obzvlášť, když na první šestku ztrácí jen tři body.

    Valencia CF Vše o klubu ZDE

  • RB Lipsko - Konec šance na přepsání historie

    Patrik Schick v dresu RB Lipsko pookřál a rozehrál se do slušné formyFoto Profimedia.cz

    Doteď jsme řešili domácí soutěže, ale co Liga mistrů? Famózní jízdu by ukončení sezony překazilo Lipsku, za nějž hraje i český útočník Patrik Schick. Red Bull boří klubové rekordy, tak daleko se ve své historii ještě na evropské scéně nikdy nedostal. Po jednozačné výhře nad Tottenhamem v osmifinále (1:0 a 3:0) by pro něj navíc nemuselo být ani čtvrtfinále nezdolatelnou překážkou...

    RB Leipzig Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud