28. června 2020 • 12:05

Hrozné, zdrtilo mě to, řekl trenér, který Čišovského vedl v Rumunsku i Plzni

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dovolené si pustil mobil – a nedělní ráno se mu zatáhlo černým flórem. Dušan Uhrin mladší netají, že ho zpráva o úmrtí Mariána Čišovského (†40) zasáhla. „Nemám jediné minus, které bych o něm mohl říct. Zdrtilo mě to,“ uvedl pro iSport.cz bývalý trenér Viktorie.



Dušan Uhrin mladší hrál v kariéře Mariána Čišovského zásadní roli, potkali se hned na dvou štacích – v rumunském Temešváru a ve Viktorii Plzeň.

„Do Rumunska jsem Mariána přivedl ze Slovenska, kde hrál pravého záložníka. Udělal jsem z něj stopera a on se okamžitě umístil v nejlepší jedenáctce rumunské ligy,“ připomíná trenér, který bude od příští sezony vést rumunský Gaz Metan.

„Pak jsme se znovu sešli v Plzni, kde už jsme věděli, že Mariánovi něco začíná. A prognóza bohužel nebyla příznivá,“ říká Uhrin na konto zákeřné nemoci ALS, se kterou slovenský fotbalista šest let bojoval.

Nakonec marně, v noci ze soboty na neděli skonal ve věku čtyřiceti let.

„Znal jsem celou jeho rodinu, takže mě to hodně zasáhlo, je to hrozná zpráva,“ přiznává Uhrin. „Marián byl vynikající fotbalista i člověk, charakterní a inteligentní. Nemám jediné minus, které bych o něm řekl. Zdrtilo mě to.“

Marián Čišovský
Marián Čišovský

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud