9. listopadu 2020 • 15:15

Kadlec o konci kariéry: Rosický byl zaskočený. Teď mám fajn život

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv je mu teprve osmadvacet let, Václav Kadlec si už užívá pomyslného fotbalového důchodu. Po konci kariéry, kterou mu předčasně utnuly vleklé zdravotní problémy, pracuje jako osobní fitness kouč. A nenudí se. „Mám docela fajn život, nestěžuji si,“ usmál se v novém díle pořadu Česká ulička na O2 TV Sport (vysílá se dnes od 22:00). Mluvil i o tom, jak jeho rozhodnutí skončit zaskočilo Tomáše Rosického, a jestli by ho v budoucnu lákalo pracovat pro Spartu.



Dva ligové tituly, angažmá v bundeslize i patnáct startů za reprezentační áčko. Kadlec má za sebou velmi slušnou kariéru, přesto se u něj vždy budou objevovat otázky, jestli z velkého talentu nešlo vymáčknout ještě mnohem víc.

Sám bývalý fotbalista připouští, že ano, nijak se ale nelituje. „Teď tři dny v týdnu dělám osobního kouče. O víkendech jsem začal i kopat (za Červené Janovice ve III. třídě). A ještě jsem zaměstnaný u pana Pasky jako skaut, takže víkendy jsem trávil na fotbale. Je toho dost,“ popsal Kadlec v České uličce svůj nový život.

Na vrcholové úrovni musel se sportem skončit kvůli opakovaným trablům s kolenem, absolvoval několik operací. „Jen za poslední dva roky kariéry jsem byl na čtyřech, každý půlrok. Vždycky proběhla rekonvalescence a hned přišel nový úraz. Celkově jsem měl zranění docela dost,“ uvedl.

Když zjistil, že dál pokračovat už nepůjde, oznámil to Tomáši Rosickému, svému tehdejšímu „šéfovi“ ve Spartě. „On to nečekal. Já jsem mu volal, že se zastavím u něj v kanceláři a on ani nevěděl, co přijde. Když jsem mu to řekl, byl zaskočený. Pak jsme se hodinu bavili i o tom, jak zranění snášel on. Viděl na mě, že jsem rozhodnutý. Poznal jsem, že mu to bylo z osobního hlediska líto,“ líčil Kadlec.

S Rosickým má dobrý vztah, možnost pracovat dál ve Spartě však prý na stole úplně nebyla. „Rosa mi řekl, že kdyby bylo potřeba, ať dám vědět. Ale já nejsem typ, který by tam přišel a řekl: Dejte mi práci, nemám co dělat. Pokud by přišla nabídka přímo od nich, byl bych rád, ale nic takového nebylo,“ vysvětlil Kadlec.

Celý díl České uličky můžete vidět v pondělí od 22.00 na O2 TV Sport.

KARLOS SHOW: Baník, pi*o! Ruda z Ostravy bavil s Kadlecem a Matějovským
Video se připravuje ...

MOMENTY Václava Kadlece: Obrovský talent a nenaplněný potenciál
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud