Radek Špryňar
25. února 2021 • 17:47

Sudí Lacina rezignoval na funkci ve fotbale. Prý kvůli štvavé kampani

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový rozhodčí Petr Lacina, jenž je v podezření, že se podílel na dotačním podvodu při pořádání turnaje Ondrášovka Cup v Hradci Králové pro dvanáctileté fotbalisty, ve čtvrtek rezignoval na funkci předsedy zapsaného spolku Ondrášovka Cup – Pohár mládeže, který mládežnické turnaje pořádá. „Rozhodl jsem se, že odstoupím i přes to, že si nejsem vědom žádného nekalého jednání či dokonce dotačního podvodu, jak některá média senzacechtivě uvádí,“ prohlásil Lacina v oficiální zprávě. Královéhradecký krajský úřad v minulých týdnech zahájil kontrolu vyúčtování půlmilionové dotace z roku 2020, jejímž příjemcem byl právě spolek Ondrášovka Cup. Šetření ještě není u konce.



Novým předsedou spolku bude Milan Musil, který byl od 2007 do 2013 ve společnosti Ondrášovka a.s. jako člen a později i předseda představenstva. Velkou část svého profesního života působil jako projektový manažer finanční skupiny Penta.

„Milan má dlouholeté zkušenosti s pozicí krizového manažera a je pravým fotbalovým nadšencem. Ve vrcholném fotbalovém managementu působil již za éry Ivana Haška. Jeho příchod do vedení jistě podpoří další rozvoj turnaje,“ uvedl Pravoslav Novák, člen výkonného výboru Ondrášovka Cup, z.s.

Po vypuknutí kauzy byly Lacinovi pozastaveny delegace na utkání hokejové extraligy. Zápasy nyní už opět řídí, komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) mu zrušila pozastavení činnosti. „Komise rozhodčích ČSLH vzala na vědomí vyjádření poskytnuté rozhodčím Petrem Lacinou a s přihlédnutím k presumpci neviny, stejně jako k tomu, že proti němu ani společnosti, kterou zastupuje, nebylo podle dostupných informací zahájeno trestní řízení, mu uvolnila činnost,“ uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě. Lacina se do extraligy vrátil již v neděli, kdy společně s Oldřichem Hejdukem řídili zápas Vítkovice - Karlovy Vary.

Prohlášení Petra Laciny

Ondráškova Cup musím chránit

„S ohledem na situaci, která vznikla v souvislosti s právě probíhající veřejnoprávní kontrolou ze strany Královéhradeckého kraje a štvavou mediální kampaní, jsem se rozhodl, že odstoupím z funkce předsedy spolku i přes to, že jsem si nejsem vědom žádného nekalého jednání či dokonce dotačního podvodu, jak některá média senzacechtivě uvádí. K tomuto kroku jsem se rozhodl jen z důvodu, že se projektu Ondrášovka Cupu usilovně věnuji více než osm let a za tu dobu jsme z turnaje vytvořili největší projekt pro fotbalovou mládež v zemi. Situaci vnímám pouze jako snahu poškodit Ondrášovka Cup skrze moji osobou. Projekt není jen o fotbalovém turnaji, ale také o přispění k výchově a vzdělání dětí. Právě proto nesmím dovolit, aby byl turnaj ohrožován vykonstruovanou kauzou a politickými intrikami. Pevně věřím, že se celá věc co nejdříve vysvětlí a potvrdí se, že ani nemohlo k žádným machinacím dojít. Ondrášovka Cupu do budoucna přeji, aby se dále rozvíjel a byl úspěšným projektem jako doposud.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud